Zuiver Waarnemen

Opleiding tot Spiritueel Psycho-Energetisch Therapeut, Lichthealer en Bewustzijns-Coach

3-jarige korte beroepsopleidingen: Geaccrediteerd door KTNO, VBAG & BATC 61.5 ECT.

Zoek jij een holistische spirituele opleiding op HBO niveau, die jouw bewustzijnsontwikkeling ondersteund, die je helpt om inzicht en overzicht te krijgen in de samenhang van alles met alles?

Een opleiding die alles wat jij hiervoor hebt gedaan samenbrengt in één verhaal. Die je de verbanden leert leggen tussen boven en onder, binnen en buiten, mannelijk en vrouwelijk, verleden en toekomst. Die de bekrachtiging geeft tussen jou en de Bron. Helpt je bewuster deel te nemen aan het wonder van hemel & aarde.

Een opleiding waardoor je in jouw stroom komt en vanuit een innerlijk ZIJN gaat leven. De verbinding met je hart, je innerlijke moed, en je oer vertrouwen versterkt. Die je ondersteund in je persoonlijk Meesterschap? Jouw authenticiteit ondersteund en je in je kracht zet.

Leer reading en healing geven en jezelf en de ander helpen om pijnen en trauma's op te lossen en innerlijk vrij te worden. Leer je hooggevoeligheid te gebruiken!! Ontwikkel je intuïtie en innerlijke vermogens tot helderzien, heldervoelen, helderweten, helderhoren, helderproeven en helderruiken. Breng je 6de, 7de en andere zintuigen in ontwikkeling. Leer communiceren met de alwetende energie van ieder levend wezen. Dit is "Zuiver Waarnemen", puur energiewerk.

De mens is in staat om door bewustwording en inzicht te verwerven tot werkelijke innerlijke vrijheid te komen. Wanneer we onszelf kennen en herkennen, kunnen we met de stroom van het leven mee bewegen in plaats van ertegen in. De obstakels uit het verleden zijn dan de poorten naar de toekomst. Zuiver Waarnemen is intuïtieve ontwikkeling, reading en healing, energiewerk en ontwikkeling naar Innerlijke Meesterschap. Na de twee basisjaren bieden we nog een derde 'fine tuning' jaar aan. De meeste cursisten zeggen van dit derde jaar dat het hun voeten volledig op de grond zet. Alles wat geleerd en ontwikkeld is in mijzelf kan nu bestaansrecht krijgen".

Beeldspraak: De opleiding bevestigd en verstevigd de schering en de inslag van je weefwerk dat LEVEN heet. Hierdoor zal elke draad die jij spint en weeft in je leven op zijn plek vallen. "Ik leer je jongleren met je fysieke, emotionele, mentale en spirituele elementen in jezelf."

Wist je dat je de lessen zowel ONLINE kunt volgen als live? Dus als jij verkouden of grieperig bent kun je online toch je lessen blijven volgen zo hoef je niets te missen.

Mocht een hele opleiding nu te veel zijn voor je, kun je beginnen met de

Afgestudeerde therapeuten kunnen, mits zij psychosociale basiskennis op Hbo-niveau hebben gedaan, zich inschrijven bij beroepsverenigingen.

Mijn kracht als docent is dat ik jouw zielewezen kan waarnemen. Dit maakt dat ik je goed kan ondersteunen op je pad en je kan uitdagen om naar grotere hoogten en ongekende diepten door te dringen in jezelf.

De Opleiding vergroot je Innerlijk Meesterschap

 • Inhoud

  De opleiding Zuiver Waarnemen gaat uit van een levenshouding, waarbij je in samenwerking leert leven met de kosmische (universele) energie. Daardoor kun je jouw leven inhoud geven op een manier die echt bij je past. Het leven geeft dan meer vervulling, geluk, plezier en gezondheid.

  De training is concreet en direct. Genezen is stappen nemen, groeien en bewuster worden. Problemen oplossen is geen doel op zich, maar een middel tot geleidelijke realisatie van wie je werkelijk bent. Leer je drempels tot poorten maken waardoor een nieuwe wereld zich voor je opent.

  Spiritueel Energetisch therapeut
  In deze opleiding streven we ernaar een mens bij de heelheid, het wezenlijke van zichzelf te brengen. Een belangrijk aspect van de opleiding is dat problemen niet alleen gezien worden als lasten, maar meer als lessen en groeikansen. Wil jij een geleider van het universum zijn, open je hart en omarm jezelf meer en meer en nog veel meer én leer de basis kennen van de magie van het leven.

  Bewust omgaan met energie
  Je leert onderscheid te maken tussen de verschillende energieën. Tevens leer je hoe je informatie kan krijgen over de oorzaak van problemen. Hierdoor kun je bewust aan processen werken, zodat je weet waarom dingen je 'overkomen' en hoe je daarmee het beste kunt omgaan.

  Als Spiritueel Energetisch therapeut leer je te werken vanuit de empathie door direct contact te maken met de subtiele energie van de cliënt, zoals die zich door de chakra’s (energiecentra) en de aura manifesteert. Vanuit de afstemming help je contact te maken met de sturende energie achter de problematiek en er concrete, bewuste stappen in te nemen.

  Iedereen kan Zuiver Waarnemen
  Het is slechts van belang dat je bereid bent ervaringen, ideeën en gevoelens toe te laten of juist los te laten, want dan gaat de energie stromen. Er zijn meerdere soorten hoger zintuiglijke waarnemingsvormen. Zij vragen elk een bepaalde mate van bewustzijn. Tijdens de opleiding ontdek je wat de blokkades in jouw energiestroom zijn die je verdere ontwikkeling en waarneming in de weg staan.

  Ieder mens heeft een levensopdracht. Het is een grote hulp wanneer je ontdekt wat deze opdracht is. Dan laten we ons minder meeslepen door zaken van buitenaf. We kunnen beter onderscheiden wat bij ons hoort en wat niet. Dit maakt het keuzes maken makkelijker. Wanneer je trouw blijft aan jezelf, open je jouw innerlijke Bron van liefde, energie, vitaliteit en genezing. Put je uit deze innerlijke bron dan kun je steeds dieper en intenser jezelf gaan leven.

  Diepgang
  Wil je echt groeien en ontwikkelen, heb je er plezier in om jezelf beter te leren kennen, dan is dit een goede eclectische opleiding voor jou. Het vergt toewijding en je open durven stellen, je eigen schaduwkanten durven aankijken omdat je weet dat dit de enige weg is waarop je werkelijk je bewustzijn kan verruimen en vergroten. Een uitdaging maar zeer de moeite waard.

  “Ons streven naar kennis lijkt gewoonlijk veel op een verzameling dode munten. Men hoopt gedachten op in zijn hersenen als geldstukken in een kistje, men heeft verleerd een geestelijke inhoud in zijn ziel tot beweging te brengen”. Uitspraak van Rudolf Frieling & Otto Palmer uit het boekje “De eredienst, het sacrament van het altaar.

  Door kennis in onze ziel in beweging te brengen door erin te ademen (erin ademen en weer los te laten keer op keer) wordt het tot een zielenwijsheid waar we naar kunnen gaan handelen en leven. Onze handelingen en acties zullen hierdoor vol liefde en waarheid zijn, door zielt zijn. Dit doorzielde wijsheidsleven beschrijft de steeds hoger opstijgende kringen van de adelaar.

 • Lessen

 • Duur

  De opleiding Zuiver Waarnemen telt 18 lesdagen per leerjaar, elke veertien dagen een lesdag van 10.00 tot 17.00 uur. Schoolvakanties zijn zoveel mogelijk vrij. Start je op een vrijdag dan blijft dit drie jaar lang je lesdag. Start je op een zaterdag dan blijft dit drie jaar lang je lesdag.

  110 uur lesgebonden uren per jaar en ongeveer 230 uur niet lesgebonden uren die gaan zitten in lezen, met elkaar oefenen, consulten geven (2de en 3de jaar) en eigen procesconsulten ontvangen.

  Eigen ontwikkeling:
  Je kunt de opleiding puur voor je eigen ontwikkeling volgen, dan geeft de training je na voltooiing recht op een certificaat van deelname en een getuigschrift. Dit is werken aan je persoonlijk meesterschap.

  Therapeut/Healer/Coach/Trainer:
  Wanneer je er voor kiest je diploma te halen als therapeut, healer, coach of trainer dan worden er een aantal zaken van je verwacht.
  - een eindwerkstuk maken
  - met externe clienten werken en verslagen hiervan maken
  - casusopdrachten uitvoeren


  Erkenning:
  We zijn erkend en geregistreerd bij het CRKBO.
  We zijn  geaccrediteerd door het KTNO (38.5 ECT) en de BATC, ook de VBAG heeft cursisten van ons erkent.

  Overzicht urentabel per leerniveau

   Leerjaar   I    II    III
               
   Klassikaal   108    108    108
               
   Zelfstudie            
  •  Zelfstandig oefenen
     120    120    120
  •  Boek: Chakrapsychologie A.Judith 495 pag.
     61        
  • Boek: Leela - Joop van der Hagen 90 pag.
     12        
  • Boek: Het subtiele lichaam Cindy Dale 487 pag.
     20         
  • Boek: Psychologie van de Acupunctuur Arno Roelofs 252 pag.
         35    
  • Boek: De taal van de organen - Horst Krohne 163 pag.
        25    
  • Boek: Natuurwezens - Rudolf Steiner
         27    
  • Boek: De weg tot inzicht in hogere werelden - Rudolf Steiner
             27
  Reflectieverslagen einde leerjaar     6     6     6
               
  Online contact | Community    18    18    18
               
  Intervisie/Supervisie            
  • 4 studenten consulten
     6    6    6
  • Reflectieverslagen consulten
    8   8    8
  • Intervisiegroep
    192    192    192
               
  Praktijk oefening            
  • 2 x 3 sessies met clienten 90 min.
        9   9
  • Voor- & nabereiding + verslag
        12   12
               
  Toetsing            
  • Eindwerkstuk
    32   32   32
               
  Totaal aantal uren per leerjaar   583   598   538
  Totaal aantal uren hele opleiding   1719
  Per week is dit   10.6


  Studiegids:
  In de studiegids staat alles wat je hier op de site hebt gelezen en de nodige andere zaken zoals het overzicht over de verschillende lesonderwerpen per hoofdstuk, de vertrouwenspersoon, de klachtenregeling, de algemene voorwaarden en de examen- of tentamenopdrachten.
  Vraag de studiegids aan voor nog meer informatie

 • Data

    Opleiding Zuiver Waarnemen | Inschrijven


  Introductie lesdag om kennis te maken
  31 augustus |  Introductieles Zuiver Waarnemen 2024 (zaterdag)
    | 10 - 17 uur | Inschrijven
  1 september | Open dag Academie 2024 (zondag)  | 11 - 17 uur

  DATA LEERJAAR 2024-2025:
  Nieuwe 1st jaar:
  Start 21 september 2024, 5 & 19 oktober, 2, 16 & 30 november, 14 december, 11 & 25 januari 2025, 8 februari, 8 & 22 maart, 5 & 19 april, 17 & 31 mei, 14 & 28 juni. (12 juli als reserve lesdag- vrij houden).

  ---------------------------------

  2de jaar 2024-2025:  14 & 28 september, 12 oktober, 9 & 23 november, 7 & 21 december, 18 januari 2025, 1 & 15 februari,  1, 15 & 29 maart, 12 & 26 april, 24 mei, 7 & 21 juni. (5 juli reserve lesdag - vrij houden) | Inschrijven

  3de jaar 2024-2025:  13 & 27 september, 11 oktober, 8 & 22 november, 6 & 20 december, 17 & 31 Januari 2025,  14 & 28 februari, 14 & 28 maart, 11 & 25 april, 23 mei, 6 & 20 juni. (4 juli reserve lesdag - vrij houden) | Inschrijven

  -----------------------------------

 • Investering

  Eerste jaar:     € 2400,00
  Tweede jaar:  € 2400,00
  Derde jaar:     € 2200,00
  Groeigroep:    € 1000,00
  • We zijn geregistreerd bij het CRKBO waardoor we btw vrij factureren.
  • Je betaald €100,00 euro inschrijfkosten, dit zit in het lesgeld. (€2300,00 plus €100,00)
  • Het resterende bedrag betaal je in één keer voor aanvang van de training óf -
  • In 4 termijnen (is iets duurder i.v.m. €10,00  administratiekosten per termijn) óf -
  • In 12 maandelijkse termijn betalingen (plus eveneens €10,00 per maandbetaling aan administratiekosten).  

  Je inschrijving is definitief zodra het inschrijfgeld betaald is én het inschrijfformulier bij ons binnen is. Na het online invullen van het inschrijfformulier ontvang je binnen 7 dagen bericht. Lees hier hoe wij omgaan met uw privacygevoelige informatie.

  Toelating tot de opleiding Zuiver Waarnemen
  Wanneer je graag toegelaten wilt worden tot de opleiding is een informatiegesprek/- toelatingsgesprek belangrijk. Dit kan eventueel per telefoon/zoom wanneer je niet in de buurt woont. Het niveau van de opleiding is HBO niveau.

  Kosten toelatingsgesprek: 
  Bij Noor Elffers €90,00 voor een uur dit ontvang je retour bij inschrijving.

  Kosten Supervisie consulten:
  Tijdens de opleiding is er een verplichting om supervisie consulten te volgen. Per kwartaal 1 supervisie consult bij Noor Elffers. Dit is ter ondersteuning van je eigen ontwikkeling. Per consult betaal je € 90,00 (studentenprijs)

  Kosten Lesmateriaal
  De kosten voor het lesmateriaal bedragen maximaal € 100,00 per leerjaar:   

  Leela van Joop van der Hagen 1ste jaar   € 36,00  (te koop in de academie)
  Handboek Chakra Psychologie van Anodea Judith  1ste jaar   € 20,00
  Het Subtiele lichaam van Cindy Dale 1ste jaar   € 34,95
  De psychologie van de acupunctuur van Arno Roelofs 2de jaar  € 30,00
  De taal van de organen van Horst Krohne | 2de leerjaar  € 27,90
  De weg tot inzicht in hogere werelden van Rudolf Steiner  3de jaar  € 32,50


  Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de richtprijzen die hier zijn aangegeven voor de boeken.

  Algemene voorwaarden

 • Docent

  Alle lessen worden door Noor Elffers gegeven. Daar waar het anders is, doordat er een vervanger is voor Noor, wordt dit gecommuniceerd met de desbetreffende groep studenten.
 • Assistent

  Elke Zuiver Waarnemen groep heeft haar eigen assistente. Voor het eerste jaar is dit Miriam den Ouden, in het tweede jaar is dit Nicolle Prins en het derde jaar is dit Anne Bouwmeester.
  De assistente gaat alle drie de leerjaren met de groep mee.

 • Groeigroep

  Groeigroep | Supervisie Traject

  Voor afgestudeerde therapeuten, Coaches & healers

  Heb je een eigen praktijk en wil je jezelf blijven ontwikkelen en polijsten als therapeut, dan is dit supervisie traject wellicht iets voor jou.

  Zie hiervoor de uitgebreide pagina Supervisie Traject Groeigroep

 • Ervaring

  • Ervaring van Annette: "Ik ben zo blij met wat ik hier leer. Dit is zo waardevol en zou eigenlijk op elke school aan alle kinderen geleerd moeten worden."

  • Ervaring van Jan: “Ik zag als een berg op tegen twee jaar lang studeren...achteraf is het zo ongelooflijk snel gegaan en ben ik nog drie jaar langer in de groeigroep gebleven. Het heeft me meer gegeven dan waar ik op had durven hopen”.

  • "Dank je wel voor wat je allemaal aanreikt! Heel inspirerend hoe je de groep begeleid. Iedereen mag er op zijn eigen wijze zijn. Heel leerzaam voor mij. Ben enorm blij dat ik meedoe met de cursus. Dank je wel en nog een fijne dag".

  •  Ervaring van Nathalie: "Noor is een geweldige healer en leraar. Ik volg de opleiding zuiver waarnemen en de fonoforese stemvork modules. Een absolute aanrader voor all-round inzichten en leerprocessen. Het verrijkt mijn leven, ik kan me niet meer voorstellen dat ik 2 jaar geleden al deze kennis niet had, ik zou het voor geen goud willen missen. Het brengt een enorme groei en een spirituele rijkdom."

  • Cursist tweede jaar 2013: "Ik stuur je zomaar even een berichtje omdat ik zo dankbaar ben voor wat ik allemaal van je heb mogen leren de afgelopen jaren, voor wat ik momenteel van je leer, en voor wat ik nog van je zal gaan leren! Ik heb weer wat prachtige consulten achter de rug. Onder andere heb ik een cliënt mogen verlossen van wat beperkende energetische verwantschappen die speelden tussen de cliënt, de overleden opa en de nog levende vader. Door een combinatie van een Leela sessie met innerlijk kind werk is uitgesproken wat uitgesproken moest worden, heeft een volwassen afscheid plaatsgevonden van de opa, is de cliënt geen speelbal meer tussen beiden, en kon de opa naar het licht gaan. Resultaat was een tevreden cliënt die licht en luchtig met een tevreden gevoel de deur uit ging, en meteen een nieuwe afspraak wilde maken om te werken aan wat andere issues."

  • "Inmiddels is het alweer bijna 3 jaar geleden dat ik je voor de eerste keer zag. Ik was tijdens een proefles Zuiver Waarnemen zeer onder de indruk van de vriendelijke en respectvolle manier waarop je met een ieder in de groep omgingen ik voelde me voor het eerst in mijn leven echt gehoord en gezien. En nog belangrijker, ik zag het voorbeeld van hoe om te gaan met mensen dat ik wilde zien."

  • "Ik heb tijdens de opleiding veel geleerd. Je hebt veel verschillende methoden en technieken aangereikt. Dat is een groot geschenk. Het grootste geschenk is echter het geloof hebben in mezelf. En hoewel ik het nog steeds vaak heel eng en spannend vind om op te aarden en in mijn lichaam te zijn, durf ik door jouw lessen en aanwezigheid meer en meer in mijn lichaam en op aarde te zijn."

  • "Dank je wel voor je licht, je toewijding en je liefde tijdens de begeleiding en leiding van mijn spirituele reis. Het vertrouwen dat het mogelijk is om thuis te komen ontstond door jou. Noor, ik vind je echt een kanjer en een fantastische vrouw."

  • "Elke les heeft voor mij gevoeld als een Wellness-dag. Als ik terug kijk naar wat deze drie jaar me hebben gebracht. Ik ben dichter bij mezelf gekomen en ik heb een nieuwe levensopvatting ontwikkeld.""

  • "Ik kwam een hele bijzondere vrouw tegen. Een persoon die ik niet in een woord kan omschrijven, zo groot, zo wijs, zo krachtig, zo puur, zo zuiver en zo bescheiden. Een hart waaruit liefde stroomt vanuit de geestelijke wereld. Ik wil je bedanken voor de steun die je me hebt gegeven en voor het wekken van mijn 'hogere mens' in mezelf en voor de hulp en de kennis tot het ontwikkelen naar een hogere wereld."

  Open de PDF met meer ervaringsverhalen
 • Studenten

Contactgegevens

Noorderlicht Academie
voor Fonoforese & Esoterische Opleidingen,
Healing, Coaching & Therapie
Kvk: 30208330

Molenstraat 2
5664 HV Geldrop

E:
T: 06 28423459


© Noorderlicht Academy - Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.