De Academie

In 1998 begon ik met het één op één behandelen van cliënten. De naam was toen Noorderlicht Therapie. Niet lang daarna sloot ik me aan bij het therapeutisch centrum Carpe Diem in Bilthoven. Dit gaf een boost aan mijn therapeutische werk. Zeven jaar daarna, in 2005, startte ik het Noorderlicht Centrum en begonnen de opleidingen officieel. In 2018, bijna 14 jaar verder, is het tijd om te veranderen naar Noorderlicht Academie. Deze naamswijzigingen tonen aan wat de groei is in mij en in het Wezen Noorderlicht. Ik ben dankbaar voor deze groei en wat ik mag doen in deze wereld.

Locatie
Vanaf 4 februari 2022 is het hele zakelijke gedeelte van Noorderlicht Academie verhuist naar het oude postkantoor in Geldrop centrum. Een prachtige locatie met een eigen parkeerterrein, veel ruimte en licht. Foto's gemaakt door Bob van der Wilt van Sinar

Inloop ochtend
Elke dinsdagochtend van 9 tot 11.30 uur is de Noorderlicht Academie open om gezellig sfeer te proeven, een kopje thee of koffie te drinken, de bibliotheek te bezoeken, voor een knuffel of een goed gesprek. Je bent van harte welkom.

Bibliotheek Manna
In Noorderlicht Academie hebben we een kleine spirituele bibliotheek. We lenen de boeken gratis uit. Lees hieronder bij de diverse knoppen hoe de bibliotheek is ontstaan. Openingstijden zijn dinsdag van 9 tot 12 uur

Dyslexie
Ik ben hartstikke dyslectisch en dit betekent dat er taalfouten staan in de tekst. Mocht jij je hierdoor onprettig voelen of hierover vallen dan spijt mij dat oprecht. Doch...wanneer je met je hart leest dan ervaar je vast wat ik wil overbrengen en stoort de taalfout minder. Mocht het je toch storen....vertel mij de fouten en ik verbeter het heel graag.

 • ACTIE

  Waar ligt het speerpunt de komende maanden voor Noorderlicht Academie?

  • Opstarten van alle nieuwe groepen en opleidingen
  • Lesmateriaal schrijven voor Fonoforese Toonpunctuur.
  • Omdat ik een geleider ben van de geestelijke wereld, stroomt er regelmatig erg veel waardevolle wijsheid en informatie in mij en deze mag verwerkt worden op papier. Dit maakt dat ik regelmatig opnieuw mijn balans mag vinden tussen uitstromen en instromen.
  • Ik ben op zoek naar een goede woonplek voor ons en onze katten. Graag in Geldrop of directe omgeving zoals Nuenen of Lierop. Weet jij iets - laat het mij ook weten. Dank je wel.
 • Noor Amrita

  Over mijzelf 'Noor Amrita Elffers'

  In 1958 ben ik geboren in Rotterdam onder het heldere Noorderlicht.

  Het feit dat ik geboren ben als Rotterdammer geeft mij een nuchtere kijk en een twee voeten op de grond karakter. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Maar wat is gewoon? Als kind voelde ik heel bewust dat het leven uit meer dan alleen het fysieke bestond. Ik was heel noor klein 2open en ontving informatie waar ik me toen geen raad mee wist. Mijn lichaam en vooral mijn handen zaten onder het eczeem. Ik begreep dat ik iets moest doen in mijn leven waarbij ik instaat zou zijn mijn totale wezen in te kunnen zetten. Vanaf mijn 20ste ben ik bewust bezig mijn spirituele vermogens en mijn aardse dagelijkse leven in verbinding te brengen. De spirituele wereld heeft handen én voeten nodig. Dit vraagt om beweging. Leven is beweging. Ik koos voor de vijfjarige HBO-opleiding Dans- en Theateronderwijs aan de Academie voor Euritmie te Den Haag (tegenwoordig Hoge School Leiden) met als specialisatie Euritmie.
  Vanaf 1989 tot mei 2016 werkte ik als Euritmiste op diverse vrije scholen in Nederland met kinderen van 4 tot 13 jaar en ruim 18 jaar aan de Euritmie Academie in Den Haag als Vakdocent Kleuter/Peuter pedagogie.

  1993 was voor mij een heel bijzonder jaar toen het leven mij een prachtige zoon schonk. Ik ervaar het als een voorrecht om ouder te mogen zijn. Hij is een prachtig nieuwe-tijds mens en hiermee ook mijn "leermeester".

  Het leven vroeg mij meer. Het was de bedoeling dat ik naast het docentschap als healer zou gaan werken.

  “Mijn kracht is het hogere zielewezen zien van de mens. Dit zet ik in om mensen aan te moedigen in hun kracht en licht te gaan staan, hun hart te volgen, hun taak en opdracht uit te voeren en niet te blijven twijfelen of wij wel groots mogen zijn.”

  Ik volgde de basisopleiding “Helder Waarnemen” voor Psycho-Energetische therapie in 1999-2001 (deze opleiding heb ik later overgenomen en is nu de opleiding (Zuiver Waarnemen). Verder volgde ik verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van sjamanistische healingmethoden (soul retrieval), klank (klankschalen), dans (de vijf ritmes van Gabrielle Roth), meditatie (Merkaba), massage (Ritmische Hauschka massage), opleiding kosmische Leela spel trainer (transformatie en bewustwording therapie), training Alchemic Healing (healing vanuit de Bron bij Tareth) en de training tot Zen therapeut.

  • Sinds 1999 werk ik als Holistisch-Energetisch healer/therapeut in mijn eigen praktijk Noorderlicht.  In de zomer van mijn 40ste verjaardag kreeg ik de Noorderlicht healingen door op een bijzondere wijze. Lees hier verder over de wijze waarop de Noorderlicht healing ontstond. >>>Het ontstaan van Noorderlicht healing.
  • In 2005 is de naam verandert in Noorderlicht centrum, dit was het moment waarop de opleidingen erbij kwamen. Noorderlicht centrum was eerst gevestigd te Bilthoven (in Carpe Diem), later in Apeldoorn en sinds juli 2013 in Geldrop. Als docent en trainer werk ik op verschillende locaties in Europa.
  • In 2007 heb ik mij gespecialiseerd in Fonoforese Toonpunctuur (stemvorken healing) bij Inge Schubert en Thomas Kuhne in Duitsland. Inge heeft mij gevraagd de Fonoforese in Nederland bekendheid te geven.
  • In 2008 de opleiding tot Geistchirurgie en Geistheilung in Duitsland eveneens bij Inge Schubert. In 2008 ontving ik de inwijding tot "Christusenergie Healer". Dit geeft o.a. de mogelijkheid tot het rechten en in harmonie brengen van de rug energie. Op vraag van Inge Schubert startte ik de  Opleiding 'Etherische Kristal Chirurgie'" ook in Nederland.
  • In de afgelopen jaren 2012 - 2015 heb ik op het instituut Manisola de Academische opleiding tot Persoonlijk Meesterschap gevolgd. De opleiding/cursus Connectie Sensor en Lecher antenne heb ik beiden gevolgd bij Eric Laarakker aan de Healthcare Academie in de Bilt en in 2016 afgerond.
  • In 2017/18 volgde ik de psychosolciale basiskennis bij Con Amore. In juli 2018 is de naam verandert naar Noorderlicht Academie omdat we Noorderlicht Centrum en Fonoforese Academie bij elkaar gevoegd hebben op een website.
  • 2015-2019 deels door zelfstudie en deels door lessen bij André Molenaar  heb ik mij de kabbalah en (chakra) numerologie eigen gemaakt. Verder volgde ik diverse trainingen bij de BNI (Business network international) waar ik sinds eind 2017 bij aangesloten ben.
  • In 2019 heb ik me bijgeschoold op het gebied van bijnieren en schildklier problematiek.
  • In 2020 doorloop ik een coachingstraject op zakelijk gebied bij Thijs van Halewijn. Zeer verhelderend om met een collega die meer thuis is op internet te kunnen sparren en brainstormen.
  • In 2021 Nascholing bij Con Amore | Ons zevende zintuig & Het tweede brein, de darmen. Bij Ortho Health Foundation volgde ik de training voor Hormoon specialist.

  Ik geloof heilig in het zelfherstellend vermogen van de mens
  Mijn visie is een holistische. Alles hangt met alles samen. Zo boven, zo beneden. De mens is instaat om door bewustwording en inzicht te verwerven tot werkelijke innerlijke vrijheid te komen. Wanneer we onszelf kennen en herkennen kunnen we met de stroom van het leven mee bewegen in plaats van ertegen in. De obstakels uit het verleden zijn de poorten naar de toekomst.

  Mijn werk bestaat uit:

  • Het runnen van de Noorderlicht Academie
  • Het leiding geven aan de diverse opleidingen die Noorderlicht Academie rijk is.
  • Het geven van Noorderlicht Healing en Therapie
  • Het schrijven van het lesmateriaal voor alle opleidingen van Noorderlicht Academie.
  • Het maken van studiegidsen, flyers, advertenties en andere activiteiten zoals de voorbereidingen voor de aanvragen van de accreditaties voor de opleidingen en workshops en het bij houden van het kwaliteitshandboek (een handboek waarin alles staat en terug te vinden is wat ik doe, zodat het op ieder moment door een van mijn leerlingen overgenomen kan worden en verder doorgedragen kan worden.
  • Het werken aan mijzelf voor het verdiepen van mijn meesterschap, mijn professionaliteit als healer, therapeut, coach, trainer en docent.
  • Het geven en maken van workshops.
  In het verleden
  • Het lesgeven als vakdocent theater en dans (Euritmie) op een Vrije School met kinderen van 4 t/m 12 jaar (in 2016 heb ik na bijna 28 jaar lesgeven mijn euritmievak afgerond en werk ik alleen nog vanuit mijn eigen Academie/Centrum. Twee voeten op één plek geeft me nu meer zielerust )

  Ik ontmoet je graag en deel met heel veel liefde mijn ervaringen met jou.

 • Mijn vader

  Mijn vader, Chris Elffers, schreef als eerste in mijn poezie album. Het was niet zomaar iets wat hij schreef. Het was heel bijzonder en is nog steeds bijzonder als ik de diepgang van zijn wens voor mij ervaar. Hij tekende ook de tekening erbij.

  Een rijk gevoel en ik ben hem zeer dankbaar.

  Chris wens 561x319 deel1Chris wens 556x333deel2

  Lieve Noor

  Ik hoop dat je wordt als een boom mijn kind.
  Een boom die buigt en trotseert de wind,
  een boom die staat als de storm over gaat,
  een boom die klimt naar de hemel, mijn kind.

  Zo'n boom kan er tegen
  als het klettert van de regen,
  als de sneeuwstorm jaagt
  of de droogte hem plaagt.

  Dan is zo'n boom van binnen
  vanalles aan het doen,
  om als het voorjaar gaat beginnen,
  te komen met zijn frisse groen.

  Tezamen met de anderen, eik, beuk en populier,
  doet hij het land veranderen,
  in een bos en geeft dan veel plezier,
  aan de vogels die dan komen,
  om in zo'n mooie boom te wonen.

  Je Pappa,
  Krimpen september 1966

 • Noorderlicht

  Noorderlicht essentie

  Een straal verlaat nooit haar bron
  Hoe alleen en klein ook
  door het duister omrand
  Onvernietigbaar is haar band
  Met de grote eeuwige zon

  Noorderlicht, Licht van de toekomst.
  Noor betekend Licht (Licht van Allah)

  Noorderlicht = Licht van het Licht
  Noorderlicht (Aurora Borealis = dageraad van het Noorden)

  Voor mij is het Noorderlicht een gesprek tussen hemel en aarde. Tussen de zon in de aarde en de Al - Zon in de kosmos. Een stralende omhelzing tussen een uit de aarde verloste zon en een hemelse zon. De aarde verlangt ernaar om weer een stralende ster te worden.

  De aarde sproeit in het Noorden duizend blauwe vonkenbloesems
  En verkondigt aan de nacht haar hunkerende dromen
  Daarom ook moet de mens zijn vlammenkelk behoeden
  Wanneer hij, daardoor aangeraakt, licht vervuld ontwaakt.

  Anders en aardser gesproken is het Noorderlicht een gesprek tussen magnetisme van de aarde en de elektrische deeltjes van de zon. De elektrische deeltjes die van de zon komen noemt men "zonnewind". Deze zonne winden veroorzaken magnetische stormen hier op aarde. Wanneer de zon een grote activiteit vertoont kunnen wij op aarde sterk poollicht waarnemen. Meestal 26 dagen later opnieuw daar de zon dan om haar as gedraaid is en opnieuw haar zonnewind doet waaien naar de aarde.

  Tijdens de Noorderlicht healingen vormt er zich een "gesprek" tussen de aardse kwaliteiten en de hogere geestelijke kwaliteiten van de mens. Door dit "gesprek" hersteld de verbinding waar nodig en kan de mens zich als een eenheid ervaren.

  Pas bij een ware, gezonde verbinding tussen ons geestelijk en ons aardse goed kunnen we leven vanuit de stroom. Mijn visie is dat het er om gaat om in het midden gebied thuis te raken. Alleen aarde mens zijn houdt vast, alleen kosmisch mens zijn is zweverig. De kracht en het gezonde evenwicht zit in het middengebied tussen aarde en kosmos. Voeten op de grond, je hoofd dragen in het Licht en je harte warmte laten stromen naar alle mensen om je heen.

  Lieve mens, ken jezelf, duik naar binnen in jezelf en je bent een rijk mens.

 • Professie

  Voor het dagelijks scholen van mijzelf als therapeut/healer/coach en docent gebruik ik een aantal richtlijnen bij het toetsen van mijzelf. Dit zijn zeven procesniveaus waar ik mijn aandacht op richt.

  De 7 procesniveau's:

  1. Veilig werken.

  • Vorming professioneel referentiekader. Uiteraard is er ook bij mij een geheimhoudingsplicht over wat er besproken wordt tussen de cliënt/cursist en mij. De dossiers worden achter slot bewaard en zijn alleen voor mij toegankelijk. De cliënt/cursist kan altijd om een kopie vragen van zijn/haar dossier.
  • De praktijk en opleidingscentrum zijn gelijkvloers en redelijk rolstoel toegankelijk. Veilig voor slecht ter been zijnde personen. Er is een opstapkrukje om op en van de behandeltafel te komen.
  • Ik raak mensen zachtjes aan bij de healing. Bij de fonoforese stemvork healing worden de stemvorken regelmatig op het lichaam geplaats met weinig druk. Mocht je niet aangeraakt willen worden dan is dit altijd mogelijk. Ook in mijn werk met cursisten zie ik er op toe dat wanneer ik hen aanraak dit past in de sessie of de opleiding.
  • De cliënt dient ten alle tijden ook onder behandeling te zijn van een reguliere (huis) arts.
  • De cliënt wordt door mij geadviseerd om de reguliere medicijnen die je al slikt te blijven gebruiken totdat je reguliere arts/internist/psychiater anders besluit. Ik vraag wel naar medicijn gebruik maar zal je nooit vragen hiermee te stoppen. De energetische behandelingen kunnen wellicht minder goed werken bij inname van bepaalde medicijnen. Dit is waarom ik moet weten welke medicijnen je slikt. Dit geldt hetzelfde voor drugs, ayahuasca, alcohol en andere en eventueel entheogene middelen. Als energetisch therapeut moet ik hierop mijn vorm van behandelen aanpassen.

  2. Werken binnen de relatie.
  • Het is voor mij belangrijk om een juiste therapeutische en docenten houding te kunnen bieden (empathie) en het vermogen om in de diepte en de breedte emotioneel betrokken te zijn bij jou als cliënt/cursist. Ik vind het belangrijk dat jij je veilig, gezien en gehoord voelt. Dat je het gevoel hebt er helemaal te mogen zijn zoals je bent. Dat niets gek is.
  3. Werken met verschillen en diversiteit.
  • Ik ben mij bewust van de grote verscheidenheid aan mensen en wereldbeelden en kan hier mee werken. Ik heb in mijn leven veel levenswijsheid opgedaan. Ik heb geleerd mijzelf te accepteren. Hierdoor is het accepteren van de andere medemens een vanzelfsprekendheid. Uiteraard binnen de grenzen van de therapeut – cliënt of docent-cursist relatie.
  4. Werken met de persoonlijke ervaringen van de cliënt of cursist.
  • Ik geef mijn cliënt/cursist de ruimte zijn/haar wereld te verkennen en zijn/haar vaardigheden in te zetten. Ik sluit aan bij het bewustzijnsniveau van mijn cliënt/cursist en neem hem/haar serieus.
  5. Werken als mens.
  • Voortdurende Innerlijke Groei. Ik school mij dagelijks bewust op sociaal en spiritueel (hoger bewustzijn) niveau. Een van mijn activiteiten hiervoor is lezen. Ik lees en bestudeer graag Rudolf Steiner (Antroposofie) en andere grootheden op het gebied van geesteswetenschap en genezing in de breedste zin van het woord. Maar ook het afstemmen op een vraag en het ontvangen van antwoorden vanuit de geestelijke wereld behoord tot mijn scholingsweg. Hierbij is het voor mij belangrijk dat ik puur en zuiver ben, met liefde voor alles in iedereen om mij heen.
  6. Werken als professionele Therapeut/Coach/Healer/Trainer/Docent.
  • Theoretisch begrip, professionele vaardigheden en competentie: Ik school mij wekelijks op professioneel niveau (o.a. psychosociale basiskennis en de nascholingen die daarin gegeven worden).  Diepgang in de disciplines die ik reeds in huis heb. Ik heb een brede interesse en geniet ervan om mijn vermogen en kennis steeds te verfijnen.
  7. Creatief en samenhangend kunnen werken.
  • Structuur kunnen bieden en open blijven staan voor het onbekende en onverwachte: Ik zie het als een plezierige uitdaging om creatief en samenhangend te kunnen werken met ieder mens die met een hulpvraag komt. De hulpvragen die ik krijg zijn heel divers. Van een fysiek klacht tot een emotionele disbalans, tot mentale gedachtekronkels die moeilijk te begrijpen zijn voor de cliënt/cursist zelf. Maar ook regelmatig spirituele bewustzijns vragen, of vragen over entiteiten, overledenen, buitenaardsen, en vele andere levensvragen komen voor bij.
  • Ik zelf ben breed geschoold en heb in diverse mensen kringen vertoeft. Dit heeft mij gemaakt tot een mens die kan communiceren met diverse bewustzijnsniveaus.
  • Het leven is continu in beweging. Dit vraagt dat ik als mens in deze tijd wakker en bewust luister en ervaar wat er in de hele mensheidsontwikkeling gaande is. Hierin vraag ik van mijzelf dat ik hier met aandacht en vanuit een geesteswetenschappelijke blik naar kijk en dit bestudeer.
  • Als ondernemer ben ik aangesloten bij de BNI (business network international), een groep ondernemers die elkaar ondersteund met hun netwerk om elkaar warme aanbevelingen te geven. Hier pitch ik elke donderdagochtend over mijn eigen bedrijf. Dit houdt me scherp en bij de dag. Wat ik spreek moet helder en begrijpelijk zijn voor b.v. advocaten, bankdirecteuren, stucadoors en icters.
  • Ik geniet ervan om jou te zien groeien en met een goed gevoel over jezelf naar huis te zien gaan.
 • 6 sterren

  Ik vroeg aan een aantal (oud) cursisten en collega's om een antwoord te geven op de volgende vraag:

  "Zoals een restaurant 5 Michelin sterren kan krijgen als onderscheiding voor een zeer goede keuken en een correcte bediening en de 6de ster gegeven wordt door klanten die steeds terugkeren omdat .... en dan volgen er vele redenen waarom de klant het restaurant telkens weer bezoekt. Dit noemen we de 6de ster. "

  Wat zie jij als mijn zesde ster?

  Ruud schreef: Waarom ik vind dat jij 6 sterren verdient:

  • Je bent professioneel
  • Staat altijd open voor meningen van anderen
  • Bent zeer flexibel
  • Kan fouten toegeven
  • Je beschikt over waanzinnig veel kennis
  • Bent altijd bereid meer bij te leren
  • Enthousiasmerend
  • Gedegen onderbouwingen in wat je vertelt
  • Lesmateriaal wordt veel zorg aan besteed
  • Je straal liefde
  • Als het je even niet gaat kan je dat ook benoemen
  • Jouw warme hart heeft een plekje voor iedereen
  • Zonder oordeel
  • Altijd opzoek naar verbetering
  • Energiek
  • Verder vind ik je gewoon een kanjer van een wijf, maar dat is een zevende ster denk ik ;-)
  • Ik ben ontzetten blij dat ik met jou mag samenwerken.
 • Manna Bibliotheek

  Ontstaan
  Al jaren had ik het plan een bibliotheek te maken of een uitleen- kast aan de straat. In juli 2020 vroeg Margreet Baas mij vlak voor haar overlijden om haar boekenverzameling te komen halen om- dat zij heel graag wilde dat de boeken op een goede plek kwa- men en gelezen zouden worden. Dit was voor mij het sein om de bibliotheek dan eindelijk te maken. Zo is MANNA ontstaan.

  MANNA
  Heeft meerdere betekenissen: De bibliotheek is samengesteld uit boeken van MA van Margreet en van Maria, van Marianne, van N van Noor, van NA van Noorderlicht Academie. In de loop van de tijd komen er steeds meer boeken bij die mensen ons schenken zodat we anderen ermee kunnen 'voeden'.

  Manna betekent tevens:

  • Wat is dat?
  • Voedsel. Afgeleid van het Egyptische mennu wat voedsel Gods betekende.
  • Manna wordt beschreven als een “fijn, schilferachtig laagje”, dat bleef liggen toen de morgendauw optrok. “Het leek op korianderzaad, maar dan wit, en het smaakte als honingkoek.” Het moest direct verzameld en dezelfde dag gegeten worden.
  Spelregels:
  • De bibliotheek is elke dinsdag open van 9 tot 12 uur
  • U kunt het boek een maand lenen.
  • Schrijf de gevraagde gegevens in het uitleenschrift en geniet van het lezen en het u zelf voeden met kennis.
  • Zorg dat de boeken netjes blijven, dus niet schrijven of punten omvouwen.
  • Hartelijk dank voor het terugbezorgen na die maand

  Lichtgroet Noor & Hanneke (organisatie en ondersteuning)

 • Meditatie

  Eigen persoonlijke meditatie ontvangen

  Aan de hand van je numerologie en naam ontvang ik (channel ik) jouw persoonlijke meditatie.

  Deze persoonlijke mediaties geven een diepe ontspanning en hebben een heilzaam en genezend effect op je lichaam, je ziel en je geest!

  • Als eerste voorkom je hierdoor klachten en ziekten die ontstaan door stress. Regelmatig in jezelf keren geeft een sterkere verbinding met je kern. Hierdoor is er meer balans en harmonie in je leven.
  • Ten tweede werkt een diepe ontspanning bewustzijnverruimend. Zaken die door de dag heen genomen weinig aandacht krijgen kunnen nu in beelden helder en duidelijk voor je worden. Dit geeft eyeopener ervaringen die je ontwikkeling en handelingen in je dagelijks leven positief kunnen beïnvloeden. Problemen zullen hierdoor minder heftig in je hoofd blijven rond malen. Je komt sneller tot een goede oplossing hiervoor.
  • Ten derde geeft mediteren een mogelijkheid om nieuwe bronnen in jezelf aan te boren. Bronnen waar je in je dagelijkse leven aan voorbij rent mogen nu in alle glorie zich voor je openen en je geest bevruchten met nieuwe ideeën en creativiteit.

  Meditatie inhoudelijk
  Mijn afstemming en verbinding met de geestelijke wereld maakt dat ik de meditaties door krijg. Deze meditaties channel ik in verbinding met de persoon die mij de vraag stelt.

   

 • Links

  Hier staan linken andere eigen websites en naar bevriende websites. Dit zijn websites van mensen waar ik achter sta in hoe zij werken en hun product aan u aanbieden.

  Puur-Noor is onze webshop. Hier kun je stemvorken, florida-water, en andere pure artikelen kopen.

  Bob van der wilt maakt prachtige klankkasten voor stemvorken. Speciaal op frequentie gebouwd. Met de hand gemaakt in verschillende soorten hout. www.klankkasten.nl

  Ben Lochtenbergh is een geweldige Tai Chi leraar en daarbij Energetisch Healer/Therapeut. Een aanrader voor een ieder die in Den Haag woont en iemand zoekt met helende handen en een luisterend oor. http://www.healingtaichi.nl/

  Mary de Rijk is Spiritueel Energetisch Therapeut, Etherisch Kristal Chirurg en Christus Energie Healer, o.a opgeleid in het Noorderlicht centrum. Zij heeft veel ervaring met Familie opstellingen en systemisch werk. Haar praktijk is gevestigd in Udenhout. www.maryderijk.nl

  Wendy Honingh...liefdevolle therapeute heeft de opleiding bij mij gevolgd. www.honinghvoordeziel.nl

  Martin de Kok heeft als hobby websites maken en is daarbij met name geinteresseerd in jaarfeesten en oude gebruiken. www.Godin-nehalennia.info, www.Yulefeest.nl, www.luciafeest.nl dit zijn drie van zijn websites...

 • Privacy

  Jouw privacy is belangrijk voor ons en daarom willen we je informeren over onze bijgewerkte Privacyverklaring. Om je meer transparante en duidelijke informatie te geven over hoe wij je persoonlijke gegevens verwerken, hebben we de Privacyverklaring onderverdeeld in verschillende hoofdstukken. Afhankelijk van of je een cliënt of cursist bent of een nieuwsbrief lezer bent, zijn verschillende onderdelen van de aankondiging op jou van toepassing. In elk hoofdstuk beschrijven we in meer detail welke persoonlijke gegevens we van je hebben en hoe we die gebruiken. We hebben ook de informatie over je rechten uitgebreid, bijvoorbeeld hoe je toegang kan krijgen tot je gegevens en hoe je het beëindiging van het gebruik van je gegevens kan aanvragen.

  Privacy Verklaring ondertekenen

  Download de PDF Privacy Verklaring

 • Annulering

  Betaling- en annuleringsvoorwaarden

  Betalingsvoorwaarden consulten: Bij een consult wordt er direct per pin of contant afgerekend. U ontvangt binnen 48 uur een factuur van uw betaling. Wanneer u ervoor kiest om een kuur van 7 sessies af te spreken dan wordt bij het eerste consult de 650,00 euro betaald. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn alle 7 sessies aanwezig te zijn dan wordt 80,00 euro restitutie verleend per niet ontvangen consult.

  Betalingsvoorwaarden opleiding: Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u binnen 3 werkdagen van ons een bevestiging. Het lesgeld dient betaald te zijn voor aanvang van de betreffende opleiding. Tegen extra betaling van 10,00 euro per termijn is betaling in termijnen mogelijk. Informatie hierover kunt u opvragen bij Noor Elffers. ovv. Aanvraag termijnbetalingen

  ANNULERING DOOR CURSIST

  Wanneer u verhinderd bent om deel te nemen aan een opleiding waarvoor u zich heeft ingeschreven dan dient u dit schriftelijk door te geven. Binnen 14 dagen, gerekend vanaf de datum van inschrijving, kunt u uw inschrijving kosteloos terugtrekken. Na deze 14 dagen zijn de volgende annuleringsvoorwaarden van kracht:

  1. Elke annulering dient schriftelijk per mail of brief te worden gedaan.
  2. Elke annulering is pas van kracht nadat deze door Noorderlicht Academie schriftelijk is bevestigd.
  3. Annuleren is kosteloos tot 4 weken voor aanvang van de eerste lesdag van desbetreffende opleiding.
  4. Bij annulering tussen 4 tot 2 weken voor aanvang zal restitutie van het lesgeld vermindert met 20% plaats vinden.
  5. Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang of bij annulering na aanvang van de workshop, cursus of opleiding vindt er geen restitutie plaats (u bent 100% van het lesgeld verschuldigd). Wel behoudt u het recht op deelname aan een volgende opleiding (tegen betaling van eventuele meerkosten). Dit geld alleen wanneer u geen lesdag van de door u geschreven opleiding hebt gevolgd. Heeft u reeds lessen van de opleiding gevolgd dan bent u het volledige lesgeld verschuldigt.
  6. Er bestaat de mogelijkheid een andere cursist in uw plaats aan te melden mits deze cursist aan de cursusvoorwaarden voldoet en u zelf nog geen lessen gevolgd hebt. Deze nieuw aan te melden cursist moet vooraf een introductie gesprek hebben en het moet passend zijn zowel voor de cursist als voor de opleidingsgroep.
  7. Bij meerdaagse opleidingen, workshops of cursussen bent u het volledige lesbedrag verschuldigd, ook al bent u niet in staat alle lesdagen te volgen. Dit geldt ook wanneer u ervoor hebt gekozen te betalen in termijnen. Voor verzuimde lessen vindt geen restitutie van lesgelden plaats. Bij wanbetaling komen alle kosten zoals renteverlies, incassokosten, gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten voor rekening van de deelnemer. U bent ten alle tijden verplicht het lesgeld (cursusgeld) te betalen. Het lesmateriaal blijft ten alle tijden van Noorderlicht Academie en wordt pas verstrekt nadat de les daadwerkelijk is gevolgd.

  ANNULERING DOOR NOORDERLICHT ACADEMIE te Geldrop

  Bij overmacht behoudt Noorderlicht Academie zich het recht voor een workshop, cursus of opleiding te annuleren (bijvoorbeeld bij te weinig deelname om een cursus kostendekkend te organiseren). De ingeschreven cursisten zullen onmiddellijk van dit besluit op de hoogte worden gebracht en het eventueel reeds betaalde lesgeld wordt volledig gerestitueerd binnen 7 werkdagen. De eventuele aansprakelijkheid van het opleidingsinstituut is beperkt tot maximaal het door de student betaalde lesgeld.

  Download Annuleringsvoorwaarden PDF

 • Klachten

  Klachtenformulier
  Middels dit klachtenformulier kunt u uw klacht direct kenbaar maken. Wij stellen dit zeer op prijs daar dan de lijn kort is. Een klacht zal altijd vertrouwelijk behandeld worden. We streven er naar de klacht binnen drie weken naar tevredenheid af te ronden, mocht dit niet mogelijk zijn binnen de gestelde tijd dan wordt u hiervan binnen de drie weken op de hoogte gebracht. De klacht en de wijze van afhandelen van de klacht wordt geregistreerd en voor de duur van 12 maanden bewaard.

  Mocht ondanks onze zorgvuldigheid uw klacht niet naar uw tevredenheid worden opgelost dan kunt u hieronder lezen hoe u verder kunt handelen. Wij raden u aan dan eerst contact op te nemen met de vertrouwenspersoon Dhr. B. van der Wilt (bob.van.der.wilt).

  Klachten en Wkkgz / alg info
  Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle zorgverleners in Nederland voldoen aan eisen die in het kader van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) worden gesteld. Ook de praktijk Noorderlicht Academie voldoet aan deze eisen. Graag leggen wij kort uit wat dit betekent.

  Klachtenfunctionaris
  Het kan voorkomen dat u als cliënt van Noorderlicht Academie een klacht heeft over de geboden zorg. Onze voorkeur gaat ernaar uit dat u deze klacht rechtstreeks met Noor Elffers bespreekt en jullie er samen uit proberen te komen. Mocht u dat om welke reden dan ook niet prettig vinden, dan bied Noorderlicht Academie u twee mogelijkheden aan. De eerste is om gratis gebruik te maken van een vertrouwenspersoon waar u uw klacht mee kunt bespreken en die eventueel als bemiddelaar kan optreden tussen u en Noorderlicht Academie. Een andere mogelijkheid is om gratis gebruik te maken van een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

  De vertrouwenspersoon
  Bij een klacht of geschil kunt u zich wenden tot B. van der Wilt (bob.van.der.wilt). Hij zal graag als bemiddelaar optreden tussen u en mij. Mocht u liever een onafhankelijke klachtenfunctionaris voor de bemiddeling willen dan verwijzen wij u door naar een geschilleninstantie.

   

 • Disclaimer

  De inhoud van deze website is met grote zorg samengesteld. Toch is het mogelijk dat er onvolkomenheden in voorkomen. Als u opmerkingen heeft of onjuistheden tegenkomt, maak dan gebruik van ons Contact formulier.

  Informatie, Therapie & Healing is geen vervanging voor reguliere medische zorg

  Noorderlicht Therapie aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van eventuele schade ten gevolge van op de site vermelde informatie en behandelmethoden of met tijdelijke onmogelijkheid om deze site te kunnen raadplegen.

  De informatie op deze site kan nooit een bezoek aan uw huisarts of specialist overbodig maken. Deze informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals en/of zorg verlenende instanties, zoals (huis)artsen, medisch specialisten, spoedeisende hulpverlening, (acute) geestelijke gezondheidszorg, fysiotherapeuten en psychotherapeuten (geen uitputtende opsomming).

  De informatie op deze website noch de gebruiksmogelijkheden kunnen gezien worden als een vervanging voor medische of andere professionele hulp, zorg, ondersteuning of informatievoorziening en is niet bedoeld als hulpmiddel bij het stellen van een (zelf-)diagnose.

  Gebruik van enige informatie verkregen middels deze website gebeurt voor risico van de gebruiker. NOORDERLICHT ACADEMIE spant zich in te waarborgen dat de te verkrijgen informatie en het aanbod van relevante content waarnaar wordt verwezen en waarin NOORDERLICHT ACADEMIE als portal fungeert volledig en juist is, daarentegen kan NOORDERLICHT ACADEMIE niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onvolledige of onjuiste informatie die middels deze website gevonden wordt. NOORDERLICHT ACADEMIE aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan uit het bezoeken van deze site of voor enige schade ontstaan uit verleende diensten, aangeboden of verwezen content.

  De NOORDERLICHT ACADEMIE website bevat verwijzingen of hyperlinks naar andere sites die buiten het domein van NOORDERLICHT ACADEMIE liggen. Deze zijn opgenomen ter informatie van de gebruikers en te goeder trouw geselecteerd voor de doelgroepen, NOORDERLICHT ACADEMIE is niet verantwoordelijk voor de inhoud of beschikbaarheid van deze sites of bronnen. NOORDERLICHT ACADEMIE geeft geen garantie noch aanvaardt zij enigerlei aansprakelijkheid met betrekking tot de inhoud, data, adviezen, verklaringen, producten of ander materiaal op dergelijke sites of bronnen.

  De informatie op of via deze website, inclusief deze disclaimer, kan op elk moment zonder voorafgaande aankondiging worden gewijzigd.

 • Cookiebeleid

  Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
  Van Dongen Design gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Van Dongen Design gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we onze website op basis van deze informatie kunnen optimaliseren. 

  U stemt met uw bezoek aan onze website automatisch in voor het gebruik van deze cookies. 

  U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.
 • Evaluatieformulier

  Je kunt als client, cursist of student een evaluatieformulier invullen. Kies het juiste formulier. Wij danken je heel hartelijk je doet er ons een groot plezier mee. Ook als het negatieve feedback is, hier kunnen we altijd van leren.

  1. Evaluatieformulier van de opleiding of cursus door student/cursist
  2. Evaluatieformulier over de docent/assistent door de student/cursist
  3. Evaluatieformulier therapie & healing door de cliënt
 • Tempelbewaarder

  Vanaf heden 4 – 11 – 2021 ben ik, ELF, een tempelbewaarder van de Tempel Geen IDee.

Vragen?

Contactgegevens

Noorderlicht Academie
voor Fonoforese & Esoterische Opleidingen,
Healing, Coaching & Therapie
Kvk: 30208330

Molenstraat 2
5664 HV Geldrop

E:
T: 06 28423459


© Noorderlicht Academy - Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.