Noor Elffers

Over mijzelf

In 1958 ben ik geboren in Rotterdam onder het heldere Noorderlicht.

Het feit dat ik geboren ben als Rotterdammer geeft mij een nuchtere kijk en een twee voeten op de grond karakter. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Maar wat is gewoon? Als kind voelde ik heel bewust dat het leven uit meer dan alleen het fysieke bestond. Ik was heel open en ontving informatie waar ik me toen geen raad mee wist. Mijn lichaam en vooral mijn handen zaten onder het eczeem. Ik begreep dat ik iets moest doen in mijn leven waarbij ik instaat zou zijn mijn totale wezen in te kunnen zetten. Vanaf mijn 20ste ben ik bewust bezig mijn spirituele vermogens en mijn aardse dagelijkse leven in verbinding te brengen. De spirituele wereld heeft handen én voeten nodig. Dit vraagt om beweging. Leven is beweging. Ik koos voor de vijfjarige HBO-opleiding Dans- en Theateronderwijs aan de Academie voor Euritmie te Den Haag (tegenwoordig Hoge School Leiden) met als specialisatie Euritmie.
Vanaf 1989 tot mei 2016 werkte ik als Euritmiste op diverse scholen in Nederland met kinderen van 4 tot 13 jaar en ruim 18 jaar aan de Euritmie Academie in Den Haag als Vakdocent Kleuter/Peuter pedagogie.

1993 was voor mij een heel bijzonder jaar toen het leven mij een prachtige zoon schonk. Ik ervaar het als een voorrecht om ouder te mogen zijn. Hij is een prachtig nieuwe-tijds mens en hiermee ook mijn "leermeester".

Het leven vroeg mij meer. Het was de bedoeling dat ik naast het docentschap als healer zou gaan werken. Hiervoor volgde ik de basis opleiding “Helder Waarnemen” voor Energetische therapie (deze opleiding heb ik later overgenomen en is nu de opleiding Zuiver Waarnemen) en verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van sjamanistische healingmethoden (soul retrieval), klank (klankschalen), dans (de vijf ritmes van Gabrielle Roth), meditatie (Merkaba), massage (Ritmische Hauschka massage), opleiding kosmische Leela spel trainer (transformatie en bewustwording therapie), training Alchemic Healing (healing vanuit de Bron bij Tareth) en de training tot Zen therapeut. Ik heb mij gespecialiseerd in Fonoforese Toonpunctuur (stemvorken healing) bij Inge Schubert en Thomas Kuhne in Duitsland. In 2008 de opleiding tot Geistchirurgie en Geistheilung in Duitsland eveneens bij Inge Schubert. In 2008 ontving ik de inwijding tot "Christusenergie Healer". Dit geeft o.a. de mogelijkheid tot het rechten en in harmonie brengen van de rug energie. Op vraag van Inge Schubert startte ik de  Opleiding 'Etherische Kristal Chirurgie'" ook in Nederland.  Sinds 1998 werk ik als Holistisch-Energetisch healer/therapeut in mijn eigen praktijk Noorderlicht.  In de zomer van mijn 40ste verjaardag kreeg ik de Noorderlicht healingen door op een bijzondere wijze. Lees hier verder over de wijze waarop de Noorderlicht healing ontstond. >>>Het ontstaan van Noorderlicht healing. In 2005 is de naam verandert in Noorderlicht centrum, dit was het moment waarop de opleidingen erbij kwamen. Noorderlicht centrum was eerst gevestigd te Bilthoven (in Carpe Diem), later in Apeldoorn en sinds juli 2013 in Geldrop. Als docent en trainer werk ik op verschillende locaties in Europa. In de afgelopen jaren 2012 - 2015 heb ik op het instituut Manisola de Academische opleiding tot Persoonlijk Meesterschap gevolgd. De opleiding/cursus Connectie Sensor en Lecher antenne heb ik beiden gevolgd bij Eric Laarakker aan de Healthcare Academie in de Bilt en in 2016 afgerond. Op dit moment volg ik de psychosolciale basiskennis bij Con Amore. 

Ik geloof heilig in het zelf herstellend vermogen van de mens

Mijn visie is een holistische. Alles hangt met alles samen. Zo boven, zo beneden. De mens is instaat om door bewustwording en inzicht te verwerven tot werkelijke innerlijke vrijheid te komen. Wanneer we onszelf kennen en herkennen kunnen we met de stroom van het leven mee bewegen in plaats van ertegen in. De obstakels uit het verleden zijn de poorten naar de toekomst.

Mijn werk bestaat uit:

Ik ontmoet je graag en deel met heel veel liefde mijn ervaringen met jou.

Tel: 06-28423459 of contactformulier

  Agnihotra ceremonie

In de levenstuin