Boosheid is er om te transformeren

Boosheid websiteJe kent het vast wel, die boze aap op je schouder. Sommigen noemen het ‘het destructieve zelf’ of ‘negatieve zelf’, je saboteur. Die lijkt alleen maar boos te zijn, die maakt liever alles kapot dan dat ze werkt aan bewust worden, laat staan aan verlicht worden.

Niet de ziel is boos, maar de onbewuste mens is boos omdat hij het niet begrijpt en bang is voor het onbekende, het onbegrepene. Onze opdracht is onze zielskern te leven. Het wordt lichter wanneer we dit doen en wanneer we beseffen dat we voor een deel boosheid zijn.

Er zijn twee vormen van boosheid. Boosheid tegen jezelf en boosheid in de vorm van macht-honger. Geen NEE kunnen verdragen. Wanneer je het nee niet accepteert dan kun je de boosheid nooit in jezelf oplossen. Wanneer we de boosheid in onszelf beseffen, erkennen, herkennen en accepteren is er een mogelijkheid van deze boosheid te leren en hem daardoor te transformeren.

Morfogenetische veld
Nu hebben we echter niet alleen met onszelf vandoen.
 We leven in een wereld met een morfogenetisch veld. Een resonantie veld met een geheugen voor gedrags-, sociale-, culturele- en geestelijke-elementen. Een morfogenetisch veld wordt gevoed door de gedragspatronen van de morfogenetische eenheden (mensen, dieren, planten en mineralen) die in het veld aanwezig zijn.

Dit morfogenetische veld is voor 80% onbewustheid, en in dit veld is door die grote hoeveelheid onbewustheid, veel boosheid en angst opgeslagen. 

Je kunt je voorstellen dat het extra lastig is om zowel je eigen saboteur als de saboteur van het grote morfogenetische veld te transformeren. Dit kan alleen via het leven van onze eigen liefdevolle zielskern.

Het gevaar ligt op de loer dat je ervaart hoe boos de buitenwereld is en dan verdwijnt in ‘arme ik’ (slachtoffer), of dat jij jezelf erboven plaats, je voelt je al veel verder dan het plebs om je heen. Je stapt daardoor, in een valkuil die zo mogelijk nog erger is, in de dader rol, omdat je met die houding de ander juist naar beneden duwt i.p.v. met liefde, oprechte broederliefde, te erkennen, herkennen en te accepteren. Juist als je verder bent zou je dit moeten weten en is er compassie naar al wat is.

Alleen met bewustzijn van je eigen kern (liefde) en eigen boosheid (haat) kun je uit deze polariteit stappen in een ZIJN. Door vanuit je bewuste liefde kern (zielskern) te leven ontstaat er in het morfogenetische veld, in dit collectieve veld, een nieuwe beweging. Een nieuwe kwaliteit van Liefde. Hierdoor ben je in staat om dit veld in en om je heen te transformeren naar een hogere resonantie van Eenheidsbewustzijn.

Het leven vanuit je zielskern is oefenen, vallen en weer opstaan. Eigenlijk elke dag opnieuw de keuze maken om vanuit je ziel te leven. In liefde en compassie voor jezelf en voor alles om je heen.

Verander de wereld begin bij jezelf.

Houd moed en heb doorzettingsvermogen, met positieve zelfdiscipline en elkaar hierin ondersteunen komen we een heel eind en maken we de wereld tot een betere plek om te ZIJN.

©Noor Elffers - 10-04-2021

  • Laatste update op .

Contactgegevens

Noorderlicht Academie
voor Fonoforese & Esoterische Opleidingen,
Healing, Coaching & Therapie
Kvk: 30208330

Molenstraat 2
5664 HV Geldrop

E:
T: 06 28423459


© Noorderlicht Academy - Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.