Communiceren met je lichaam

Persoonlijk Meesterschap is: In staat zijn te communiceren met je lichaam en zo te achterhalen waarom jouw lichaam de pijn, de druk, de jeuk of de ziekte creëert.Hand Vlinder klein

Wat levert het je op?
Je kunt ziekten uit je lichaam halen door je lichaam te geven waar het behoefte aan heeft. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik op de onderstaande wijze mijn borstkanker heb overwonnen en mijn artrose onder de knie heb gekregen.

Lukt mij dit met alle pijnen en ziekten?
Nee. Sommige ziekten en lastigheden in je lichaam hebben een lange adem nodig maar het is zeker de moeite waard hier aandacht aan te besteden. Elke dag. Met mijn borstkanker ben ik slechts 21 dagen bezig geweest, elke dag, 3 uur processen. Met mijn knieën (artrose) ben ik 14 jaar bezig geweest, elke dag twintig minuten. Volgens de artsen, tijdens de kijkoperatie, zou ik binnen een jaar in een rolstoel zitten. Dit gaf me de push om er mee aan het werk te gaan.

Hoe doe je dat?
Hiervoor is het nodig om te willen leren luisteren naar je lichaam.
Je lichaam geeft elke dag diverse signalen af. Sommige signalen krijg je heel regelmatig en andere maar zelden. De meeste mensen zijn geneigd om deze signalen weg te duwen als zijnde lastigheden die we nu niet kunnen gebruiken omdat je door wil met je dagelijkse bezigheden. Wil je echter je zelfgenezend vermogen ondersteunen dan zal je er zelf ook iets voor moeten doen.

Leren luisteren naar je lichaam
Begin om naar de regelmatige signalen te luisteren. Welke signalen komen steeds weer terug en zijn eigenlijk best irritant of van welke ziekte heb je last?
Maak je keuze waar je de komende periode aan wil werken met je lichaam en wees volhardend en gedisciplineerd hierin.

Hoe luister je naar je lichaam?

 1. Ga rustig zitten zoals in meditatie.
 2. Ga met je aandacht naar het gebied in je lichaam waar je pijn, druk, jeuk of de ziekte ervaart.
 3. Communiceer nu met dit gebied alsof het je beste vriend of vriendin is die in de problemen is. Ik doe dit zelf op de volgende wijze:
  • Hallo lieve knie. Ik voel dat je het niet naar je zin hebt. Je doet pijn en geeft me de indruk dat er iets niet goed is. Wil je me vertellen wat er aan de hand is met je? Is er iets wat ik voor jou kan doen?
  • Dan word ik innerlijk stil en luister. Ik luister met al mijn zintuigen naar binnen. Dus mijn hoofd wordt stil. IK VOEL met name. Ik VERTROUW erop dat mijn lichaam me antwoord geeft.
   • Een antwoord kan via verschillende kanalen komen. Doordat je in jezelf een gevoel krijgt of een gedachte krijgt waarmee het te maken heeft. Je hoort, voelt, ziet als het ware wat er nodig is voor de knie.
   • Wanhoop niet wanneer je in de eerste plaats ogenschijnlijk geen antwoord krijgt. Het is lastig als je dit nog nooit hebt gedaan. Je kunt het beste in een meditatieve rust en staat komen, dus als het ware in een andere bewustzijnsstaat, waarin je veel gemakkelijker kan communiceren met je lichaam.
   • Leer elk beeld, elke gedachte en alle signalen te lezen.
 4. Bij kwam het antwoord als volgt: Ik voelde hoe ik mijzelf voortduwde om mezelf te bewijzen voor mijn moeder. Ik duwde mijzelf het leven en de wereld in zodat mijn moeder mij maar goed genoeg zou vinden. Hoe meer druk ik op mijzelf zette, hoe pijnlijker mijn knieën waren.
 5. Als jij je antwoord hebt ontvangen dan begint het echte werk pas. Processen met jezelf om de verandering te weeg te brengen die nodig is om je lichaam echt van binnenuit te genezen.
  • Ik had mijn antwoord gekregen. Nu moest ik hiermee aan het werk. Mezelf leren om in mijn eigen tempo mijn leven te leven en niet in het tempo van ‘bewijzen aan’. Dit is een mindset (overtuiging) die ik moest veranderen. Hiervoor deed ik o.a. innerlijk kindwerk met mijn innerlijke kleine meisje wat zo het gevoel van mamma had gekregen niet oké te zijn. Uiteraard was dit totaal niet mijn moeders bedoeling geweest. Echter doet dit er niet toe. Ik moest werken met mijn kleine meisje om haar weer het gevoel te geven dat zij oké is zoals ze is. Toen ik dat eenmaal gedaan had werden mijn knieën beter.
 6. Volharden in je leerproces brengt meer en meer genezing. Dus elke dag weer het voornemen hebben en de actie uitvoeren die daarbij past om de verandering te zijn die je wilt waarmaken in je lichaam en je leven.
  • Echter een krachtige persoonlijkheid is ook krachtig in zijn eigen destructieve gedrag. Dit maakte bij mij dat ik voortdurend weer rende door mijn leven heen met een gevoel van haast en bewijzen. Elke keer moest ik mijzelf weer terugroepen. Ik was hardleers. Dit duurde 15 jaar voordat ik dit eindelijk echt onder de knie had. Nu ben ik ruim 30 jaar verder. Ik loop en dans nog rond dankzij het luisteren naar mijn lichaam en mijn lichaam geven waar het behoefte aan heeft. Mijn eigen tempo.

Heb je behoefte aan meer ondersteuning bij het luisteren naar je lichaam, kun je altijd een afspraak met me maken 06-28423459. Ook is er de mogelijkheid om je persoonlijk meesterschap verder te ontwikkelen in de training 'Persoonlijk Meesterschap' (online, start 13 april ) of in de opleiding 'zuiver waarnemen' (zowel offline en online start in september).

Veel heling toegewenst met communiceren. Groet Noor

 • Laatste update op .

Contactgegevens

Noorderlicht Academie
voor Fonoforese & Esoterische Opleidingen,
Healing, Coaching & Therapie
Kvk: 30208330

Molenstraat 2
5664 HV Geldrop

E:
T: 06 28423459


© Noorderlicht Academy - Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.