Professionaliteit

Voor het dagelijks scholen van mijzelf als therapeut/healer gebruik ik een aantal richtlijnen bij het toetsen van mijzelf. Dit zijn zeven procesniveaus waar ik mijn aandacht op richt.

De 7 procesniveau's:

1. Veilig werken.

 • Vorming professioneel referentiekader. Uiteraard is er ook bij mij een geheimhoudingsplicht over wat er besproken wordt tussen de cliënt en mij. De dossiers worden achter slot bewaard en zijn alleen voor mij toegankelijk. De cliënt kan altijd om een kopie vragen van zijn/haar dossier.
 • De praktijk is gelijkvloers en rolstoel toegankelijk. Veilig voor slecht ter been zijnde personen. Er is een opstapkrukje om op en van de behandel tafel te komen.
 • Ik raak mensen zachtjes aan bij de healing. Bij de fonoforese stemvork healing worden de stemvorken regelmatig op het lichaam geplaats met weinig druk. Mocht je niet aangeraakt willen worden dan is dit altijd mogelijk.
 • Je dient ten alle tijden ook onder behandeling te zijn van een reguliere (huis) arts.
 • Je wordt door mij geadviseerd om de reguliere medicijnen die je al slikt te blijven gebruiken totdat je reguliere arts/internist/psychiater anders besluit. Ik vraag wel naar medicijn gebruik maar zal je nooit vragen hiermee te stoppen. De energetische behandelingen kunnen wellicht minder goed werken bij inname van bepaalde medicijnen. Dit is waarom ik moet weten welke medicijnen je slikt. Dit geld het zelfde voor drugs, ayahuasca, alcohol en andere verslavende middelen. Als energetisch therapeut moet ik hierop mijn vorm van behandelen aanpassen.
 • (o.a. Ethische Code)

2. Werken binnen de relatie.

 • Het is voor mij belangrijk om een juiste therapeutische houding te kunnen bieden (empathie) en het vermogen om in de diepte en de breedte emotioneel betrokken te zijn bij jou als client. Ik vind het belangrijk dat jij je veilig, gezien en gehoord voelt. Dat je het gevoel hebt er helemaal te mogen zijn zoals je bent. Dat niets gek is.

3. Werken met verschillen en diversiteit.

 • Ik ben mij bewust van de grote verscheidenheid aan mensen en wereldbeelden en kan hier mee werken. Ik heb in mijn leven veel levenswijsheid opgedaan. Ik heb geleerd mijzelf te accepteren. Hierdoor is het accepteren van de andere medemens een vanzelfsprekendheid. Uiteraard binnen de grenzen van de therapeut – cliënt relatie.

4. Werken met de persoonlijke ervaringen van de cliënt.

 • Ik geef mijn cliënt de ruimte zijn/haar wereld te verkennen en zijn/haar vaardigheden in te zetten. Ik sluit aan bij het bewustzijnsniveau van mijn cliënt en neem hem/haar serieus.

5. Werken als een mens.

 • Voortdurende Innerlijke Groei. Ik school mij dagelijks bewust op sociaal en spiritueel (hoger bewustzijn) niveau. Een van mijn activiteiten hiervoor is lezen. Ik lees en bestudeer graag Rudolf Steiner (Antroposofie) en andere grootheden op het gebied van geesteswetenschap en genezing in de breedste zin van het woord. Maar ook het afstemmen op een vraag en het ontvangen van antwoorden vanuit de geestelijke wereld behoord tot mijn scholingsweg. Hierbij is het voor mij belangrijk dat ik puur en zuiver ben met liefde voor alles in iedereen om mij heen.

6. Werken als professionele Therapeut/Coach/Healer.

 • Theoretisch begrip, Professionele Vaardigheden en Competentie: Ik school mij wekelijks op professioneel niveau (o.a. psychosociale basiskennis en diepgang in de disciplines die ik reeds in huis heb. Ik heb een brede interesse en geniet ervan om mijn vermogen en kennis steeds te verfijnen.

7. Creatief en samenhangend kunnen werken.

 • Structuur kunnen bieden en open blijven staan voor het onbekende en onverwachte: Ik zie het als een plezierige uitdaging om creatief en samenhangend te kunnen werken met ieder mens die met een hulpvraag komt. De hulpvragen die ik krijg zijn heel divers. Van een fysiek klacht tot een emotionele disbalans, tot mentale gedachte kronkels die moeilijk te begrijpen zijn voor de cliënt zelf. Maar ook regelmatig spirituele bewustzijns vragen, of vragen over entiteiten, overledenen, buitenaardsen, en vele andere levensvragen komen voor bij.
 • Ik zelf ben breed geschoold en heb in diverse mensen kringen vertoeft. Dit heeft mij gemaakt tot een mens die kan communiceren met diverse bewustzijnsniveaus.
 • Ik geniet ervan om jou te zien groeien en met een goed gevoel over jezelf naar huis te zien gaan.