Werkwijze, opbouw, studiebelasting Zuiver waarnemen

Werkwijze, opbouw, toepassing & studiebelasting

Werkwijze Zuiver Waarnemen:

De nadruk van deze opleiding ligt op het zelf ervaren en toepassen van energetische technieken en oefeningen. Reading, Healing en Energiewerk kunnen toepassen als Healer, Therapeut, Coach of Trainer.

Bewuste communicatie, zowel verbaal, psychologisch als energetisch, is een belangrijk element van de lessen. Het helder leren herkennen van de verschillende bewustzijnslagen. Naast het behandelen van de theorie wordt er gewerkt met groepsgesprekken, (lichamelijke) oefeningen, meditatie, visualisatie, meditatief bewegen, en dans. Dit alles is toegespitst op de praktische toepasbaarheid ervan zowel in je dagelijks leven, je werk, als in het geven van healingen. Tijdens de trainingsdagen oefen je onder supervisie.

 

Op een bepaald bewustzijnsniveau komen waarnemingen vanzelf, maar om te leren deze zo zuiver mogelijk te interpreteren en om te leren boodschappen sneller en makkelijker te kunnen verstaan, is toewijding en oefening nodig. Toewijding door onaflatend naar jezelf te kijken, bij alles wat je denkt en doet en voelt. Uiteraard zonder je blind te staren. Hoe geoefender je bent, hoe gemakkelijker het wordt.

 

Opbouw van de opleiding Zuiver Waarnemen:

Op twee manieren kun je de opleiding volgen. Je kunt de opleiding volgen voor eigen ontwikkeling dan zie ik het meer als een training en je kunt de opleiding volgen om er uiteindelijk als therapeut mee te gaan werken, dan is het echt een opleiding waarbij er duidelijk meer van je gevraagd wordt.

In het eerste jaar ben je voornamelijk met je eigen groeiproces bezig. Het is belangrijk onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende eigen energieën en de energie van andere elementen en mensen.

Het tweede jaar van de training is veel meer op de praktijk gericht: vaardigheden ontwikkelen als spiritueel energetisch therapeut. Je maakt na het eerste jaar een keuze hoe je verder wil gaan; als therapeut of voor je eigen ontwikkeling. De eindopdrachten van de therapeut zijn zwaarder.

Er zijn soms cursisten die zich teleur gesteld voelen na het eerste jaar omdat zij nog niet helderziend of helder horend zijn gemaakt. Dit is een ontwikkelingsproces wat je alleen zelf kan sturen door te oefenen. Er zijn een aantal oefeningen die je op het pad van helderziendheid kunnen begeleiden. Wanneer je deze oefeningen een paar keer doet kan je onmogelijk resultaat verwachten. Dit resultaat komt door de regelmaat van je oefeningen en door consequent te zijn met luisteren naar je innerlijke leiding. Luisteren naar je innerlijke leiding is enerzijds makkelijker dan we denken en anderzijds veel moeilijker dan we denken. Hier wil ik graag een voorbeeld van geven. Innerlijke leiding volgen.

 

Toepassingen:

Een voordeel van het helder kunnen waarnemen van energieën is dat jij je eigen processen maar ook de processen van anderen sneller kunt inschatten. De training vergroot het bewustzijn van wat zich afspeelt bij jou en anderen op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau. Daarnaast ben je in staat je eigen energieveld en dat van anderen te schonen en in harmonie te brengen. Dit alles kun je zowel in je werk als in je persoonlijk leven toepassen. Je leert met bezieling vanuit je essentie te leven en te werken.

 

Studiebelasting:

Het is een intensieve training en vraagt motivatie om de technieken door (liefst dagelijkse) oefening onder de knie te krijgen. Naast de lesuren kost je dit ongeveer 2,5 uur per week. Diegene die als Spiritueel Therapeut verder willen, werken in het tweede jaar met vier verschillende cliënten. Hoe meer energie jij in jezelf en de training stopt des te meer je uit de opleiding haalt. Je kunt alleen jezelf tot Meester maken. Mijn sterke kracht als docent is o.a. dat ik instaat ben je tips te geven om zo met energiewerk om te gaan dat je dagelijkse leven lichter en makkelijker wordt. Het is niet nodig uren te mediteren en te visualiseren om toch een energetisch gezond en afgestemd leven te leiden. Er zijn vele kleine momenten op de dag waarin we, ongemerkt voor de buiten wereld, even kunnen stilstaan bij hoe wij omgaan met onze levensenergie. Dit vergroot onze kracht, vreugde en vitaliteit.

 

Kijk hier voor doorverwijzingen naar andere hoofdstukken:

 

< Terug naar: Zuiver Waarnemen