Ervaringen Fonoforese Cursisten

Ervaringen van Cursisten met Fonoforese

De ervaring van Monique

De intensiteit en de diepgang van de stemvork is met geen pen te beschrijven. Nooit had ik verwacht zulke diepe processen aan te zullen gaan maar tijdens deze opleiding heb ik mijn grootste angsten en blokkades mogen loslaten. De liefde, inzichten en begeleiding van Noor helpen je dwars door de weerstand heen te gaan en weer als herboren naar huis te gaan. Monique de Boer

De ervaring van Gerty (mei 2016)

Weer bijzondere dagen gehad in het Noorderlicht centrum waar ik mijn laatste module voor de basis Fonoforese gevolgd heb. Het centrum is een plek met een helende energie mede door de inzet van Noor Elffers die een bijzondere spirituele vrouw is. Ze deelt haar kennis met veel liefde en empathie. Ze legt de stof goed uit en geeft alle gelegenheid om te oefenen en vragen te stellen. Door met elkaar te oefenen ervaar je de helende kracht van de stemvorken en leer je er mee te werken. De dagen hebben een goede opbouw, we starten de dag met meditatie voordat we met elkaar aan de les beginnen. En de goed vezorgde uitgebreide biologische vegetarische maaltijden zijn een welkome onderbreking of afsluiting van de dag.
Door een paar dagen in het centrum te verblijven en de lessen te volgen ben ik geestelijk gegroeit en heb ik een begin gemaakt met het ontwikkelen van mijn helende vermogens. Gerty

De ervaring van Petra (Mei 2016)

Afgelopen week heb ik het derde 'blok'module fonoforese in het Noorderlicht Centrum gevolgd. Het was weer een hele bijzondere ervaring, net zoals bij de eerdere modules.
Noor is een fantastische docent. Zij legt de lesstof heel goed uit en de modules zijn zeer verzorgd op alle vlakken. Mooi lesmateriaal met veel helende behandelingen. De blokopleiding Fonoforese is een heel gedegen en interessante opleiding.

Van het verblijf in het Noorderlicht centrum alleen knap je al op! Heerlijke maaltijden en aan alles is gedacht. Een mooiere investering in 'mijzelf' ben ik niet eerder tegengekomen.
Ik verheug mij nu al op de volgende module. Petra

De ervaring van Pipa (Juli 2016)

 • Hoe heb je deze vijf dagen ervaren?

Ik heb de module als heel prettig ervaren.
Flinke pittige lesstof, die goed uitgelegd wordt en vervolgens oefenen onder toeziend oog van Noor en assistent.
Ik vind met name de ochtendopening met meditatiesessie heel prettig. De dagen zijn wel lang (voor mij persoonlijk, door de vermoeidheidsklachten, iets te lang). Er gebeurd veel tijdens zo'n vijfdaagse.

 • Hoe ervaar je Noor?

Noor is een bevlogen docente met heel veel kennis, die ze graag deelt. Haar uitleg bij het lesmateriaal is zeer verhelderend. Door de persoonlijke aandacht die zij voor een ieder heeft is de hele module eerder een ervaringsbelevenis dan een studieweekje.

 • Hoe was de verzorging van de maaltijden voor jou?

De verzorging van de maaltijden is uitstekend, er wordt rekening gehouden met dieet wensen van de cursisten. De maaltijden worden met veel aandacht en liefde omringt. Mooie salades, lekkere soepjes en alles goed uitgebalanceerd. Ook wordt er uitgebreid de tijd genomen voor de maaltijd en is er tijdens de lunch genoeg tijd voor een beetje ontspanning, in goed gezelschap.

 • Wat vind je van de omgeving (het pand) en de verzorging?

De sfeer in het pand is zeer prettig, vooral de meditatieruimtr ervaar is als bijzonder. Over elk plekje in het pand is nagedacht en alles is met veel liefde en aandacht ingericht. Hierdoor is het een hele fijne plek. Ook in de tuin is het heerlijk. Bovendien is alles even schoon en ruikt het heerlijk in elke ruimte.

 • Heb je opmerkingen over het lesmateriaal?

Het lesmateriaal is mooi verzorgt. De omschreven behandelingen zijn met de uitleg erbij helder en goed te volgen. Ook is de opbouw in het lesmateriaal logisch en goed te volgen.
Het lesmateriaal is zeer gedetailleerd.

 • Heb je dingen gemist?

Ja, de tijd heb ik gemist! Het vliegt namelijk voorbij :)

 • Zijn er verbeterpunten?

Eigenlijk niet maar als ik dan toch iets moet noemen ... Ik zou het prettig vinden als er na het volgen van alle 4 de modules een soort gesprekje plaatsvindt over hoe nu verder (wat wil je gaan doen met de fonoforese en hoe ga je dat aanpakken?) Vanwege de tijd is dit praktisch gezien makkelijk in te passen. (Noot Noor: dit kan natuurlijk altijd aangepast worden. Pipa)

De ervaring van Giri

 • De 5 daagse workshop over Fonoforese of Stemvorken Therapie was een zeer waardevolle ervaring. Niet alleen het werken met de stemvorken maar het ondergaan van de behandeling was een zeer diepgaande ervaring waardoor je de werking van deze methode direct kan ervaren. In deze 5 daagse training kom je jezelf tegen op diepe lagen wat je veel inzicht geeft en oude problemen opruimt. Een hele goede stap als je verder wilt met je persoonlijke ontwikkeling! Giri.

 

Ervaring van een 5 dagen fonoforese module:

 • De vijf dagen zijn omgevlogen. Ik had me vrij laat aangemeld. Twijfelend. Weinig vrije tijd. Kiezen tussen vakantie en het doen van deze cursus. Het verbazingwekkend hoe je in slechts enkele dagen volkomen tot rust kunt komen. Ondanks alle stof die je aangereikt krijgt. Dus achteraf heb ik het gezien als een welbestede vakantie. Ik heb ook genoten van de overige deelnemers. Ontspannen sfeer. Fijne mensen. Had daardoor het gevoel me te kunnen dompelen in een warm nestje, thuis te zijn. Ik wist al dat klank een krachtig middel is om persoonlijke groei en transformatieprocessen in gang te zetten. En als je dat wilt ervaren, is het Noorderlicht centrum daarvoor een aangewezen plek.
 • De dagen waren voor mij erg byzonder. Het was één grote ontdekkingstocht naar de donkere plekken in mij. Het heeft heel veel losgemaakt en inzicht gegeven. Ik ben door pijn heen gegaan, had het zwaar, er kwam veel emotie vrij en dan toch ook ineens weer het licht. Noor, jij brengt letterlijk licht in de duisternis. Het is uiteindelijk een feest van groeien geworden en dat trilt nog wel even door.

Hoe heb je Noor (docent) en Irmgard (assistent) ervaren?

 • Noor is zichzelf. Grondig in haar wens en aanpak om anderen verder te helpen in hun groei. Daardoor soms bijna streng. Maar alles vanuit een liefdevolle intentie. Irmgard is iemand bij wie je je al gauw op je gemak voelt. Iemand van wie je al gauw zegt "Zij is een van ons".
 • Noor ik heb jou als heel deskundig ervaren. En dat geeft veel vertrouwen, waardoor er ook veel los kan komen. Noor, jij brengt letterlijk licht in de duisternis. Irmgard jij vulde heel goed aan. Vond het heel prettig dat je erbij was, dat was ook echt nodig en dat deed je respectvol met liefde en warmte en met veel kennis. Ook in jou heb ik veel vertrouwen.

Hoe heb je de Maaltijden en verzorging ervaren?

 • De maaltijden waren uitstekend verzorgd. Vers en heel gevarieerd. Het enige punt is, het eten is zo lekker dat je geneigd bent er meer van te eten dan goed voor je is...
 • Super gewoon, ik kon het niet beter treffen. Helemaal op maat. Voor mij was het een vijf sterren restaurant, met een hele fijne kokkin. Sjappoo, voor je heerlijke en eerlijke gerechten.

Hoe heb je het pand en de omgeving ervaren?

 • Ik vond het pand prima. Energetisch rustig. Dat er katten rondliepen vond ik zelf heel gezellig. Ik kan me echter wel indenken dat dit een punt kan zijn voor mensen die een sterke allergie hebben voor huisdieren (zo iemand was ik vroeger zelf) Dit is niet wat je verwacht van een "professionele fonoforese academie". Maar het draagt wel bij aan een huiselijke gezellige sfeer.
 • Ik kan niet anders zeggen dan dat het erg goed is verzorgd en er netjes en schoon uitziet. En het voelt prettig aan.

Het lesmateriaal

 • Uitgebreide informatie. Geen aanmerkingen. De syllabus voorziet van uitgebreide informatie. Waarmee je zelf verder op onderzoek kunt uitgaan...
 • Ziet er heel erg verzorgd en professioneel uit.

Eigen opmerking:

 • Het is een aanzet om te werken met stemvorken. Een kort experiment. Te kort om je alle aangereikte stof eigen te maken/ praktisch te oefenen. 1 module kan je echter helpen meer feeling te ontwikkelen in het werken met stemvorken. De syllabus voorziet van uitgebreide informatie. Waarmee je zelf verder op onderzoek kunt uitgaan...
 • Ik zou willen zeggen, je hebt een fantasische plek gecreëerd, het werkt nu wel voor zichzelf. Met jou als prachtig middelpunt.

 

<Terug naar: Fonoforese Toonpunctuur Stemvork opleiding