Ervaring met stemvorktherapie

Ervaring met stemvork therapie

Ervaring met stemvorktherapie bij beroerte en verlamming

Op je 55ste een herseninfarct en hoe dan verder......veel baat bij stemvorktherapie om het beschadigde motorische gedeelte weer te activeren.

Ik heb op mijn 55ste een herseninfarct gehad met als gevolg een beschadiging diep in het motorische deel. Het effect hiervan was uitval aan mijn rechterhand (licht) en rechterbeen (behoorlijk).

Noor Elffers is direct begonnen met Fonoforese stemvorktherapie. Eerst bijna dagelijks en nu (8 maand later) nog 1 keer per week of twee weken en binnenkort stoppen we.

Het effect, zeker in het begin goed te merken, was een activatie van de spieren. Spieren waarvan ik sommige niet zelf kon bereiken/vinden vanuit mijn hoofd. Lees, in het geheel niet kon bewegen. Regelmatig begonnen deze spieren zo’n halve dag na de behandeling te krampen. Vanuit die krampen konden mijn hersenen ze als het ware terug vinden.

Mijn infarct heeft een stukje in de ketting van het bedenken dat je je teen wilt bewegen en daadwerkelijk ook kunnen doen beschadigd. De reguliere geneeskunde en het revalidatieteam wat mij vanuit het ziekenhuis begeleid heeft (waar ik overigens ook alle waardering voor heb) behandelt sec vanuit het hoofd naar het lichaam. In hun literatuur vind je ook de opmerking terug dat het denken aan een handeling kan helpen. En dat klopt ook.

Echter je kunt ook vanuit het lichaam signalen aan de hersenen afgeven. B.v. via de stemvorktherapie die diep in het lichaam door dringt. Het is in mijn ogen alsof je van twee kanten aanklopt en de hersenen helpt het pad terug te vinden tussen de beschadigingen door of om een nieuwe (om)weg te maken.

Zeker is dat ik mijn doel (weer bijna als vanouds te kunnen lopen) gehaald heb. Ondanks dat een aantal hulpverleners me aan gaven de lat niet te hoog te leggen. Zeker is ook dat de stemvork behandeling geholpen heeft. Ook zeker is dat door zelf veel te oefenen je het effect aanzienlijk kunt versterken.

Bob

 

Onregelmatige bloedingen

Lieve Noor, ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik deze maand voor het eerst geen tussentijdse bloedingen heb gehad. Ik was bang dat ik te laat was begonnen met (regelmatig gebruik van) de stemvork, maar gelukkig was dat (net) niet zo. In het begin lag de stemvork naast mijn bed, maar toen vergat ik hem gewoon. Pas toen ik hem beneden op tafel heb gelegd werd ik er aan herinnerd en heb ik hem wel regelmatig gebruikt. Gelukkig was dat nog op tijd om alles tot rust te krijgen voordat ie terug moest naar jou. (i.v.m. jouw groep in december) Het is echt zo fijn dat het gelukt is. Dank je wel voor je hulp. Liefs Ingrid

 

<Terug naar: Fonoforese Toonpunctuur Stemvork opleiding