Dierenriem-Planeten-Kleuren

Kleur en Klank bewegingen

Noorderlicht Healing; Kleuren - Klanken

De Noorderlicht healing bedient zich van een aantal 'euritmische' basiselementen zoals onder andere de bewegingen van de dierenriem, de planeten, de klanken en de kleuren. Wanneer deze elementen euritmisch om de cliënt heen bewogen worden hebben zij een genezende en helende werking.

Deze combinatie van bewegingen werken diep in op het oorspronkelijk niveau van de mens. Daarmee wordt als het ware weer je blauwdruk wakker geroepen. Je wordt je meer bewust van je levenspad. Er ontstaat balans tussen lichaam, ziel en geest. De energie van de dierenriem tekens en planeetkrachten werken niet alleen op het moment van onze geboorte op ons in, maar continue elke minuut van ons leven. Onze chakra's staan in verbinding met talloze bronnen uit het universum zoals met sterren en planeten. Hiermee vindt een polariteitenenergie uitwisseling plaats. Wanneer de verbinding met enkele van deze krachten geblokkeerd wordt ontstaat er een onbalans in ons. De Noorderlicht healing heft deze onbalans op en zorgt voor hernieuwde harmonie en energie. De verbinding kan zich herstellen. De Noorderlicht healing is een behandeling met hoge, diep transformerende en verfijnde energie. Heling met volledige harmonisering van je chakra's en subtiele lichamen. In het hoofdstuk over Heilige Geometrie en licht geometrie wordt verder ingegaan op de werking van klank, kleur, beweging, licht en geometrie.

13 kleur bewegingen

Behalve de dagkleuren die we kennen zoals de regenboogkleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en paars, is er ook een nachtkleurenboog. Dit zijn Kleurenbooglila-rose achtige kleuren tot incarnaatkleur, en verder naar rose-rood achtige kleuren. Deze nachtboog ligt tussen het paars van de regenboog en het rood. Zo krijg je een kleurencirkel van 12 kleuren. Overkoepelend gebruik ik dan ook het wit als 13de kleur. Dit is de kleur van hoogste zuiverheid, liefde en Licht. De kleuren bestrijken alle lagen van ons wezen. Onze ziel beleeft bij elke kleur een ander facet van haar reikwijdte. In het hoofdstuk over Licht Geometrie en licht geometrie wordt ingegaan op de helende werking van klank, licht, kleur en beweging.

19 klank bewegingen

Voor alle klanken die de verschillende talen rijk zijn, is een klank-beweging in de Euritmie. Elke euritmische beweging, wanneer we hem zelf uitvoeren of om ons heen laten bewegen, werkt op ons in.
In de Noorderlicht behandeling zijn 19 klankbewegingen verwerkt, 12 medeklinkers en 7 klinkers, die samenhangen met de dierenriem en de planeten.
Deze combinatie van bewegingen, van dierenriem, kleuren en planeten, werken diep in op het oorspronkelijk niveau van de mens. Daarmee wordt als het ware weer jouw blauwdruk gezuiverd en wakker geroepen. Je wordt je meer bewust van je levenspad. Je hele energie wordt lichter. Meer balans en vreugde is je deel.

 

<Terug naar Noorderlicht Healing

 

Lichtgroet dank Noor Elffers