Kristal Healing

Dantian Healing

Deze kristalhealing is een bekrachtiging van onze drie belangrijke basisenergie-bronnen. Men noemt deze drie Dantians ook wel “Gebieden van Elixer”. Deze drie krachtbronnen werken met elkaar samen en tegelijkertijd hebben ze een heel eigen werkingsgebied.

          Bovenste Dantian: Bron van Kosmische energie en wijsheid. Bron van hemelse kracht en bovenbewustzijn. Gerelateerd aan de geest of spirit en de hersenen. Als energie herkenbaar in verandering, het denken, verbonden met het zenuwstelsel en onze harte- en longenenergie. Wanneer deze energie goed in stroming is, ervaren we vreugdevolle balans en zijn we in staat de juiste keuzes te maken. Dit punt ligt in het centrum van het hoofd, evenals de epifyse. De Bron van de Shiva energie. Het beginpunt van de Pingala Nadi en het eindpunt van de Ida Nadi. Kortom je kunt je door middel van meditatie richten op het derde oog of 6de chakra om deze Dantian te activeren. Het centrum van kosmische en goddelijke kracht. Chen of Shen energie verbonden met de Hemel en dus Yang energie.
Middelste Dantian: Bron van Liefde-energie verbonden met onze ziel. De menselijke kracht en ons dagelijks bewustzijn. De kracht van deze Dantian werkt door in de relatie met onszelf (zelfwaarneming) en in hoe we omgaan met de ander. Gerelateerd aan het hart en de gezondheid van de interne organen. Aan het bloed, de lymfecirculatie en de belangrijke organen lever en milt. Als energie herkenbaar in daadkracht, eigenliefde en sympathie in het sociale veld. In twijfelen en tobben (miltenergie) en in ergernis of boosheid (leverenergie). Belangrijk meditatiepunt midden op de borst, tussen het hartchakra en de zonnevlecht in. Essentieel voor het beoefenen van mededogen en compassie. De essentie van menselijke kracht. Dit punt is het bewegingsaanzetpunt bij de danskunst Euritmie. Chi of Qi.
Onderste Dantian: Bron van Levensenergie en aardse kracht en verbonden met ons fysieke lichaam. Gerelateerd aan verbondenheid met de aarde en de fysieke wereld. Zetel van de interne energie van Qi (Levensenergie) van het menselijke lichaam. Als kracht herkenbaar in stabiel en ontspannen rusten in je fundament, je basis. Van hieruit heb je voldoende moed en wilskracht om de zaken in je leven aan te gaan. Dit resulteert in een gezonde spijsvertering. Wanneer dit centrum uit balans is hebben we een zwakke nier energie en zijn we snel angstig.
Dit Dantian is het onderste punt van de ademhaling. Ligt 3 vingerbreedtes onder de navel. Het belangrijkste punt waar van uit de meeste bewegingskunsten zoals tai chi, vechtsporten en verreweg de meeste dansvormen hun bewegingsaanzet hebben. De basis van de Parvati energie en het beginpunt van de Ida Nadi en het eindpunt van de Pingala Nadi. Dit punt wordt ook het Harapunt genoemd en herbergt je ware oer- en ontstaanskracht. Jing energie, verbonden met de aarde.

Healing 

In mijn opleidingscentrum Noorderlicht en praktijk geef ik op deze drie Dantians een prachtige Kristal-healing die gericht is op zuivering, balans, harmonie en bekrachtiging van deze energiebronnen. Het is een diepgaande zuivering en bekrachtiging van de Diantians en verhoogt daarmee de trillingsfrequentie van de ontvanger.
Bij deze healing is er de mogelijkheid te kiezen uit diverse stenen.

  1. De gouden drie-eenheid: Bergkristal-Amethist-Rozenkwarts.
    Deze legging is een minder krachtige legging die zeer geschikt is voor iedereen die zijn frequentie wil zuiveren, harmoniseren  en bekrachtigen.
  2. De goudenstraal connectie: Himalaya goud Azestuliet-Tangerine gouden kwarts-Honing calciet.
    Deze legging is een zeer verfijnde en hoge frequentie healing die de ontvanger bijzondere beelden en ervaringen kan geven op zowel een onderbewust niveau als bovenbewust in hogere gebieden.