Korte beroepsopleidingen

Nieuwe ontwikkelingen 2017

In de kerstvakantie is er rust en tijd geweest om te laten zakken hoe ik nu werk en draai. Er is in mij al een tijdje een ongenoegen over hoe bepaalde lesstof en lessen gaan. Ik wil graag de lesstof van de opleiding Zuiver Waarnemen en de lesstof van de opleiding Fonoforese onder de loep nemen en verbeteren. Naar aanleiding van mijn ongenoegens is het één en ander gaan schuiven en veranderen. Ik heb mij aangemeld bij de psychosociale basiskennis. Deze opleiding doe ik dit jaar bij Con Amore in Eindhoven. Een pittige maar fijne opleiding met een goede docent en leuke medecursisten.

Registratie bij het CRKBO
Verder heb ik de volgende plannen die ik in dit jaar wil realiseren. Ik wil een geregistreerde CRKBO opleiding instelling worden zodat de opleidingen Zuiver Waarnemen en Fonoforese beide tot korte beroepsopleidingen worden benoemd. Dit houdt in dat ik de lesstof opnieuw helemaal door aan het lopen ben, de hoofdstuk en module indeling verander en de opleidingen nog meer basis en bestaansrecht ga geven. Dit alles is nu in volle gang. Ik ben de audit aan het voorbereiden zodat ik na de audit hopelijk snel jullie het bericht kan geven dat ik een geregistreerde instelling ben.

Wat houdt het in voor Zuiver Waarnemen?

Dit houdt in dat Zuiver Waarnemen drie jaar gaat worden. Een basisjaar waarin het werken aan jezelf centraal staat. Een tweede jaar waarin het leren van de verschillende tools centraal staat en een derde jaar waarin het werken met proefclienten centraal staat. De opleiding krijgt vier grote hoofdstukken in het lesmateriaal. Te weten:

 • Ik Zelf: Hierin staan alle tools om jezelf te scholen en te groeien in je bewustzijnsontwikkeling. Jezelf tot Meester maken.
  • Ik Zelf werkboek: Een werkboek waarin heldere oefeningen staan beschreven om jezelf te trainen met positieve zelfdicipline om te groeien en te ontwikkelen.
 • Energieleer: Hierin staat de uitleg over hoe energie werkt. Hoe de verschillende auralagen en chakra's heten, hoe de wezensdelen in elkaar grijpen, hoe de energetische wetmatigheden zijn.
  • Energie Werkboek: Hierin staan de behandelingen die je op energiegebied kunt doen zoals scannen, auralagen ervaren, chakra's pendelen, healing, reading, gronden, centreren, energie herkennen en gesprek voeren met diverse energieen en nog veel meer.
 • Psycho-Energetische therapie: Hierin staan alle vormen van therapie die met gesprek gepaard gaan. Dus de hele messbrug, innerlijk kindwerk, zilveren schaalwerk, helende reis, beperkende banden verbreken, leela bewustwording en transformatiewerk, tijdlijn techniek, opstellingen, Geboorte en Sterven, Droomwerk enz. Kortom alles waar je een goede vraag en gesprektechniek voor nodig hebt.
  • PET handboek kaarten: Geplastificeerde kaarten die een handleiding laten zien voor o.a. messbrug, innerlijk kindwerk, zilveren schaalwerk, tijdlijn, gang met deuren, helende reis, rebirthing en nog veel meer therapeutische vaardigheden.
 • Losse hoofstukken: Daarnaast blijven er nog losse hoofdstukken bestaan zoals Heilige Geometrie, Planeten, Dierenriem krachten, Soulretrieval, Levende communicatie, Antroposofie, geesteswetenschap en ontstaansgeschiedenis enz.

Wat houdt dit in voor Fonoforese?

 • Therapeutschap: Fonoforese gaat ook volledig op de schop. Ik ga er diverse modules bij plaatsen die gericht zijn op therapeut en healerschap. Dus er komt een module van 5 dagen (of als je de dagopleiding doet van 7 dagen) die alleen gericht is op hoe je werkt als therapeut. Dus het psycho-energetische therapeutische gesprek en diverse tools worden daar besproken zodat wanneer iemand onder je stemvorken in een emotie komt jij weet wat je kunt doen. Maar ook hoe voer ik een vraaggesprek om duidelijk te krijgen wat de client wil. Dus anamnese vragen en communicatievaardigheden. Vraagvaardigheid zodat je de client dieper in zijn proces kan brengen en er natuurlijk ook weer uit kan halen.
 • Healerschap: Er komt een speciale module waarin we alleen gaan werken met de handen en de energie. Hoe kun je scannen, welke auralagen zijn er en hoe voelen deze aan? Wat kan ik energetisch doen wanneer ergens te veel energie naar toe stroomt of juist te weinig energie. Hoe kan ik entiteiten herkennen en eventueel verwijderen?
 • Basisblokken Fonoforese: Dit worden zes blokken zodat er bij elk blok ook achtergrond informatie gegeven kan worden en niet alleen de uitleg over hoe je behandeld in een bepaald ziektebeeld.
 • Meesterblokken Fonoforese: Dan volgen er nog vier meesterblokken waaronder Solfeggio, Chronische ziekten en kanker, Lecherantenne en bijzondere stemvorken.

Kortom ik ben bezig met een kwaliteitshandboek te maken waarin alles staat van hoe ik het doe, waarom ik het doe en wat ik voor plannen heb voor de komende jaren. Waar ik adverteer, met welke groothandels ik zaken doe, enzo verder.

Ik ben twee grote studiegidsen aan het maken voor de twee korte beroepsopleidingen Fonoforese en Zuiver Waarnemen. Voorlopig genoeg te doen. Ik heb er zin in om Noorderlicht volwassen te maken en ook naar buiten te laten zien dat we voor kwaliteit staan en kwaliteit kunnen bieden.

 

Update 11 maart 2017

Hoe gaat het met mijn voorbereidingen voor de audit van het CPION voor een CRKBO registratie? Mocht je de voorgeschiedenis niet hebben gelezen kijk dan op het blog Korte beroepsopleidingen

 • Het kwaliteitshandboek staat in de grondverf
 • De studiegids Zuiver Waarnemen is bijna klaar. Gaat nu door de spellingscontrole (dit is een vriend die alle taalfouten en foute zinscontructies eruit haalt)
 • Het lesmateriaal van Zuiver Waarnemen heeft de eerste fase doorlopen. We (Isabel Clinckspoor en ik) hebben alle hoofdstukken gerangschikt volgens de nieuwe vorm. De eerste drie hoofdstukken zijn bijna af. Dit is echt nog een druppel op een gloeiende plaat gevoel. Ik heb de hoofdstukken niet geteld maar dit zijn er minimaal 30. Ik geloof dat ik ze voorlopig ook maar niet ga tellen. Gewoon doorgaan. Het wordt mooi en ik heb enorm veel steun hierbij van Isabel en een toezegging van Ben om alles na te kijken en een toezegging van Mirjam om alles in het juiste lettertype, juiste lettergrote en de juiste koppen te zetten zodat het een eenheid wordt. Dit doe ik nu ook al maar Mirjam kan de oneffenheden er uit halen. Ik ben super dankbaar voor zoveel hulp. 

Lichtgroet Noor