Energetische misser

LichtstraalEnergetische misser = Energie terugsturen

In veel opleidingen en bij familie-opstellingen leer je om de energie terug te sturen naar diegene waar jij het van hebt overgenomen (of van hebt gekregen).

Dit is vanuit mijn opinie een grote denkfout en een nog grotere energetische fout.

Eigen keuze
Even heel simpel…. jij komt op de aarde, je hebt je moeder (uiteraard kun je hier ook vader invullen) uitgekozen om bij geboren te worden omdat ze bepaalde eigenschappen heeft waar jij je aan kan verrijken of omdat jij haar (hem) kan ondersteunen met jouw potentieel.

In het leven lopen we averij op. Vaak al in onze jeugd. Tijdens het averij oplopen wisselen we energie uit. Ik neem iets van jouw energie in me op en jij iets van mijn energie. Dit doen we niet expres, dit heet communicatie. Onbewuste communicatie. Door te communiceren, ook al doen we dit soms alleen met onze houding, nonverbaal, wisselen we energie uit.

Voorbeeld: Je moeder is gefrustreerd omdat ze jou niet begrijpt. Ze is boos, voornamelijk op zichzelf, omdat ze vanzelf vindt dat als ze jou niet begrijpt zij een slechte moeder is. Ze probeert op haar eigen (vanuit jou gezien kortzichtige manier) jou te begrijpen en voor je te denken. Er ontstaat verwarring in jou, frustratie in jou omdat je moeder je niet begrijpt.

Eén energiewolk
Let op…frustratie bij moeder en frustratie bij jou….het gelijke trekt het gelijke aan…zo was het toch…dit hebben we in spiriwiriland nu toch wel geleerd.
Dit betekent dat we een behoorlijke energiewolk krijgen van frustratie. Jouw frustratie en haar frustratie samen maakt een dubbele hoeveelheid frustratie. Zowel jij als je moeder hebben daar last van.

Nu ontwikkel jij je verder en die oude frustratie uit je jeugd begint je dwars te zitten. Je begrijpt niet waarom er altijd onenigheid is tussen jou en je moeder. 'Ze begrijpt me nog steeds niet. Ik heb ook nog nooit echte erkenning van haar ontvangen'…en wat doe je, je gaat naar een energetisch therapeut of een familie-opstelling doen.

In de opstelling komen jullie erachter dat er behoorlijk wat frustratie-energie is wat bij jou zit, en wat resoneert met je moeder. Dus…we gaan dat hele pakketje maar aan moeder teruggeven. Denk je nu echt dat moeder daar beter van gaat worden. Denk je nu echt dat moeder nu minder frustratie gaat hebben jegens zichzelf omdat ze je niet begrijpt?

Nee lieve mensen! Jij hebt er misschien geen last meer van maar je verzwaart moeder dubbel. Zowel met haar frustratie-energie als met jouw frustratie-energie. Het was immers één grote wolk geworden.

Verlichten
Ik heb een andere kijk op dit geheel. We zijn hier om de aarde te verlichten. Dit betekent dat we alle zware energie mogen omvormen tot eenheid en liefde. Loskomen van de polairteit. Van jou, van mij, door jou, door mij. Stop met het af te schuiven en ruim op wat er voor je voeten komt of op je bord ligt.
Hoe kun je vanuit dit gezichtspunt dan die situatie met moeder oplossen. Echt oplossen en echt transformeren.

Zilveren schaal
Voel de frustratie-energie en neem hem op, leg hem op een zilveren schaal (geen gouden, geen koperen maar een zilveren schaal).  Vraag moeder aan de andere kant van de zilveren schaal te gaan staan en vraag of ze bereid is om samen met jou de frustratie-energie te transformeren voor het hoogste goed van alle betrokkenen. Als ze dit wil doen…dan nemen jullie beiden de zilveren schaal denkbeeldig vast. Vervolgens vraag ik jullie beiden, zowel jij als je moeder, omhoog te kijken naar de hemel en te zien hoe de hemel opensplijt en het helderste licht dat je ooit hebt gezien schijnt door de hemelopening recht op de zilveren schaal. Zie het licht op de zilveren schaal en de frustratie schijnen en kijk wat het licht doet en wat er met de frustratie op de schaal gebeurt.

Eenheid en vrede
Om de zwaarte van jezelf, van de mensen en van de aarde op te heffen, is de enige oplossing de energie werkelijk te transformeren naar licht en liefde. Alleen door verbindend te werken kunnen we werkelijk tot eenheid en vrede komen.

Lichtgroet Noor

  • Laatste update op .

Contactgegevens

Noorderlicht Academie
voor Fonoforese & Esoterische Opleidingen,
Healing, Coaching & Therapie
Kvk: 30208330

Molenstraat 2
5664 HV Geldrop

E:
T: 06 28423459


© Noorderlicht Academy - Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.